I november arrangerte kommunen et møte om Orkdal 2040, der Daniel Johansen fra Fortidsminneforeninga var en inspirerende foredragsholder. Han mener at Orkanger er en like interessant treby som Levanger og Røros.

- Ta fatt i Nerøra og Thamsarven, var en av hans oppfordinger. Ikke gjør som alle andre, ikke bygg klosser, sa han også.

Jeg ble såpass inspirert av dette møtet at jeg fikk besøke Kulturutvalget for å legge fram noen ideer. Som «paviljongentusiast» brenner jeg selvsagt for trebyen Orkanger, og foreslo bl.a. at kulturpolitikerne burde se på hva de har fått til i Harstad med gården Røkenes. Kanskje kunne driftsbygningen på Sæthertunet bli revylåve og fjøsbibliotek?

Men nei, det var helt klart at dette forslaget falt på betonggrunn. At slaget var tapt skjønte jeg i det jeg pakket sammen. Torstein Larsen foreslo at kulturpolitikerne skulle dra på studietur – til Stjørdal. Stjørdal! Byen som er viden kjent for eksemplarisk tettstedsutvikling?

Nei, kulturpolitikerne burde heller dratt lenger nord, til Levanger, for å se hvordan de der har klart å bevare hovedgata nesten intakt. Men Kulturutvalget vil nok mye heller ha «drømmetunet» Salvesen & Thams har skissert: En glassfasade med klosser bak. Akkurat det motsatte av rådet fra Daniel Johansen.