Torsdag 8. mars er det litt av hvert å velge i for den som ønsker kulturelt påfyll i Skaun. Skaun kunstforening sin utstilling er ett av arrangementene.

Skaun kunstforening byr på ei salgsutstilling med kunsthåndverkere fra Nord-Trøndelag. Kunstner Jorun Kraft Mo kommer og åpner utstillinga torsdag 8. mars, og den blir stående til og med søndag.

- Dette er en utstilling laget av fylkeskunstforeningen i Nord-Trøndelag, og den har vært på vandring der siden oktober. Skaun er eneste visningssted i gamle Sør-Trøndelag fylke, sier Sissel Roer Hagen, leder i Skaun kunstforening.

Bredt spekter

Utstillinga omfatter åtte kunsthåndverkere, som stiller ut kunsthåndverk i tre, keramikk, tekstil, metall og maleri. Det vises et bredt spekter av de åtte deltakernes arbeider.

Siv Anita Elstad presenterer to forskjellige kunsthåndverk hvor hun eksperimenter i vevd metalltråd. Renata Wyss viser en serie smykker i stort format, som har karakter av skulptur og gir assosiasjoner til knagger som henger på veggen. Liv Aursand presenterer kunsthåndverk i hvit steingodsleire med glasur og farget dekor. Asbjørn Hagerup viser steingods i resirkulert leire tilsatt jernoksid, som gir kunstverkene en særegen brun og dels ru overflate. Ragnhild Stuberg presenterer to store keramiske fat i steingods dekorert med glasur, som henger på veggen. Keisuke Uenoviser skulpturer i leire fusjonert med fragmenter av knust steintøy, porselen og keramikk. Bjørg Nyjordet og Magnar Gilberg samarbeider om å skape kunsthåndverk ved gjenbruk og behandling av materiale i utgangspunktet var kassert eller vraket. Kunstnerparet viser nå åtte krakker i tre forskjellige serier. Henholdsvis laget av gamle bukser som er lappet, deler av gamle rørstoler i kombinasjon med nytt tre og krakker laget med intarsiateknikk i teak og spon.

Farfar og kvinnedag

Kunstutstillinga er imidlertid bare én av begivenhetene denne torsdag, og Skaun kommune har valgt og samlet alt på felles plakat under navnet Kulturkveld. Forestillinga Farfarfortellinger, som ST omtalte lørdag, vises i Børsa samfunnshus denne kvelden. Her deltar Eggkleiva mannskor, når Turnéteateret i Trøndelag kommer med Gjermund Larsen og Evy Kasseth Røsten.

I tillegg er det markering av kvinnedagen i regi Børsa sanitetsforening. Dette foregår i kommunestyresalen på Skaun rådhus, med appell og foredrag.

Det er Åpent treffsted på Årvak i regi Mental helse, fotokurs med Silje Asbjørnsen i hennes lokaler i ST-gården på Orkanger og klubbkveld hos Klubb1. Klubbkvelden har tema Escape-room, hvor deltakerne får prøve seg på å knekke koder, løse gåter og komme seg ut av et rom på kortest mulig tid.

Flott variasjon

Når man oppsummerer alle disse arrangementene, skulle det være noe for enhver smak å fylle torsdagskvelden med. Steinar Haugen, fagleder for kultur i Skaun kommune, synes det er flott med en slik variasjon av kulturmuligheter på én og samme dag i Skaun. Med felles markedsføring håper han å nå ut med bredden.

- Med det ønsker vi å si «hei, det skjer så mye her, at noe av dette må du få med deg». En slik felles kulturkveld like etter at Vinterkulturuka er over, er jo bra! Her er det også muligheter for å være med på markeringa av kvinnedagen, en dag som er viktig som demokratidag, likestillingsdag og verdighetsdag, sier Haugen.