Det har blitt stor konkurranse når det kommer til å arrangere fotballcuper. De siste årene har det nærmest gått inflasjon i cuper, hvor nærmest alle idrettslag og fotballavdelinger arrangerer flere cuper hvert år. Det har ført til at flere tradisjonsrike cuper har gått ned på deltakerantall og enkelte cuper har også blitt lagt ned.

Fortsatt populær

Nils Arne Eggen-cup i regi av Orkdal IL og Orkla FK er en av cupene som definitivt ikke lider av den store konkurransen. Denne helga ble det spilt nærmere 300 kamper av til sammen 148 lag. Til sammen var 1500 barn i aksjon. Det er rekord. Fotballag fra Svalbard og Sunnmøre tar turen til Orkanger for å delta på cupen.

- Det er vanskelig å si hva som gjør at vi lykkes så godt med denne cupen. Vi passer på at det ikke er altfor lang tid mellom kampene. Vi sørger for å ha et godt utvalg i kiosken også for dem som er allergiske mot enkelte ting. Så tror jeg at navnet Nils Arne Eggen-cup også tiltrekker seg litt. I tillegg begynner vi å bli en rutinert gjeng som har gjort dette noen ganger, sier arrangøransvarlig Marvin Bekken.

Nesten 150 frivillige

Med så mange barn i aksjon og så mange kamper samtidig krever det at foreldre stiller opp som frivillige og det har Orkdal IL hatt lite problemer med å få til.

- Det er veldig mange foreldre, sammen med garasjegjengen som gjør en glimrende jobb i løpet av cupen. Det er mange oppgaver som skal løses i løpet av cupen. Vi må ha dommere, folk i kiosken og andre steder, men det gikk veldig fint. Jeg tror vil hadde mellom 100 og 150 frivillige i aksjon i løpet av helga, sier Bekken.

- Hvordan gikk det å gjennomføre cupen med 148 lag?

- Den tidligere rekorden var på 142 lag. Det går greit med opp mot 150 lag, men noe utover det er ikke mulig å få gjennomført. Vi har ikke nok tid, rett og slett, sier Bekken.

God butikk

I år kom det lag helt fra Svalbard og en rekke lag fra Sunnmøre til cupen. Arrangøren er strålende fornøyd med at cupen er så utbredt.

- Det er kjempeartig å få besøk fra Svalbard. Vi fikk en henvendelse lenge før cupen og kunne gi gjengen et godt tilbud med gratis overnatting. I tillegg er det artig at så mange lag fra Møre kommer. Den største gleden er å se at ungene har det artig på fotballbanen, sier Bekken.

Cupen har også blitt en viktig inntektskilde for fotballavdelingen i Orkdal IL.

- Det er denne cupen vi sitter igjen med klart mest. Nå er jeg ikke sikker på hva vi har sittet igjen med tidligere og hva sitter igjen med i år, men det er viktige penger for en liten fotballavdeling, sier Bekken.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255