OIF skulle spille tre kamper mot henholdsvis Langevåg, Spjelkavik og Ørsta. Første kamp var mot tabelljumbo Langevåg som sto med ett poeng så langt i serien. Samtidig så hadde Langevåg spilt flere kamper som for dem hadde bikket feil veg på slutten, så OIF regnet med å få en tøff kamp.

Krigekamp

Og tøff kamp ble det. Langevåg lykkes med å dra ned tempo og det ble mer en krig på 2 x 30 minutter ennn en håndballkamp. Det ble en rekke to minuttere begge veier og høy temperatur kampen gjennom. OIF fikk til sammen seks tominuttere, mens Langevåg fikk tre i tillegg til en utvisning. OIF førte hele kampen, men greide egentlig aldri å rykke fra, men med ett minutt igjen av kampen, ledet OIF med tre mål og seieren var sikret til 19–21. Solid målvaktspill, samt godt spill av Eivind Mellingsæter og Anders Olsen la grunnlaget for seier.

Scoret bare fire til pause

Senere på lørdagen var det duket for ny kamp. Denne gang var det opprykkskandidat Spjelkavik som sto på motsatt halvdel. Det ble som ventet tøft. OIF leverte bra defensivt, men ble veldig ineffektive foran mål og scoret bare fire mål før pause. Utover 2. omgang ble OIF mer og mer slitne og det blir en kamp der OIF må begrense nederlaget. Det ender til slutt med 28-12-tap. Eirik Forslund sto frem i denne kampen og scoret 7 mål.

Måtte vinne

Søndag gikk helgas siste kamp av stabelen mot Ørsta. Det ble en kamp OIF måtte vinne for å berge plassen i 3. divisjon. OIF startet kampen godt og lagene fulgte hverandre frem til de siste ti minuttene i 1. omgang, men etter det fikk Ørsta ei luke og gikk til pause med 14–8. OIF spilte til tider god håndball, men greide aldri å komme nærmere enn fire mål bak i løpet av 2. omgang og tapte til slutt 30-23.

- Vi viser i løpet av helga at det bor mye i laget. Med enda mer trening og samspill så blir dette bra. Etter min mening en OK helg på Møre, med en seier som forventet mot tabelljumbo Langevåg. Ble for tøft mot Spjelkavik, som kjemper med Sverresborg om opprykksplassen. Vi hadde to kamper på lørdag og en lang reise i kroppen. Det ble tøft for oss. Søndag mot Ørsta hadde vi muligheten, men kom 4–5 mål bak i slutten av første omgang, dette klarer vi aldri å ta inn igjen, sier OIF-trener Jens Hove om helgens kamper.

To kamper igjen

Det betyr ikke at laget er umotivert før de to siste kampene i sesongen.

- Vi har igjen to hjemmekamper (Frøya og Langevåg) og her går vi for to seiere, sier Hove.

Poengene kan uansett bli viktig, med tanke på oppsett til 3. divisjon til neste år. Om det skal bli noen lag som trekker seg, vegrer seg for opprykk eller lignende, blir poeng og tabellposisjon viktig.

OIFs herrelag ble startet i fjor og interessen for å opprettholde et herrelag i regionen ser ut til å være stor. Foto: Arkiv