Etter å ha vært en del av Orkla de siste 15 årene, ble det i desember klart at Arnstein Røen skulle bli en del av trenerteamet i Ranheim. Samme dag som Røen skrev under avtalen, tok Ranheim seg til et historisk og sensasjonelt opprykk til Eliteserien etter å ha slått Sogndal i kvalifiseringsfinalen. Lørdag er det duket for klubbens aller første eliteseriekamp når Brann gjester Extra Arena.

- Vi er både spente og gleder oss til denne kampen. Vi skal fokusere på oss selv og har gjort så gode forberedelser som mulig. Det er klart vi er underdog, men det er 11 mot 11 og får vi ut den energien vi ønsker, så kan vi vinne kampen, sier Røen som håper på fullsatt stadion med 2500 tilskuere.

God oppkjøring

Ranheim har så langt hatt en god oppkjøring og spilt syv treningskamper som har endt med seks seiere. Noe som gjør at Ranheim statistisk sett har hatt den beste vintersesongen av alle eliteserielagene. Selv om Ranheim starten oppkjøringen med relativt enkel motstand, viste de i generalprøven at de absolutt blir å regne med etter å ha slått Kristiansund 3-2.

- Med såpass tidlig start på sesongen, så er det alltid en vurdering om hvor mange kamper vi skal spille. Vi har møtt bedre motstand etter hvert og føler vi har hatt en god oppkjøring både på treningsfeltet og i treningskampene. Vi har hatt akkurat samme innstilling om vi har møtt 3. divisjonsmotstand eller eliteseriemotstand, sier Røen.

Målet er å holde seg

Målet for årets sesong er det liten tvil om: Klubben skal spille eliteserie også i 2019.

- Vi hadde en prosess på målet for sesongen, da vi var på treningsleir tidligere i vinter. Klubben har en paraole med Eliteserien 2019, så det er vi ganske tydelig på at vi ønsker å få til, sier Røen.

Ranheim har det desidert minste budsjettet i Eliteserien og har nok ikke det samme presse på seg for å levere som mange av de andre klubbene har, men Røen tror ikke de får noe gratis i Eliteserien.

- Det er riktig at vi ikke har noe press på oss i den forstand, men vi ønsker å vinne fotballkamper og setter press på oss selv med det. Jeg tror ikke får noe gratis i den forstand at noen undervurderer oss, sier Røen.

- Veldig inspirerende

Røen innrømmer at han var spent da han skulle gå fra 3. divisjon med Orkla til eliteserie med Ranheim.

- Jeg har vært orklamann i 15 år, så jeg var spent på hva jeg gikk til. Jeg kjente jo klubben og Svein Maalen (Hovedtrener) godt fra før. Overgangen har gått veldig fint med gode definerte arbeidsoppgaver. Det har vært veldig inspirerende å få bruke mer tid på fotballen, sier Røen.

- Hvordan har det gått å kombinere dette med jobben på Orkdal VGS?

- Stort sett så går det veldig greit. Av og til kan det være litt hektisk, men det har gått veldig fint så langt, sier Røen.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255