Lørdag 10. mars arrangerte Fjellmann IL den årlige isfiskekonkurransen på Hostovatnet. Arrangøren hadde på forhånd håpet på å nå den magiske grensen på 1000 deltakere, men snø i luften og litt vind gjorde at det ble vanskelig. Likevel møtte hele 820 deltakere opp på Hostovatnet og det er arrangøren meget godt fornøyd med.

- Det er virkelig moro å observere alle bilene og folkene som kommer strømmene til Hoston en lørdag formiddag. Det er unger, voksne og godt voksne. Mange ansikter fra tidligere, som kommer tilbake år etter år. Det gir oss en bekreftelse på at vi gjør noe rett, som gjør at mange ønsker å ta turen til Hoston og overvære arrangementet vårt, sier Bjarne Nordsteien i Fjellmann IL.

Fikk 73 fisker

I år var det 51 deltakere som fikk fisk, og de tok totalt 73 fisker som til sammen veide 10,4 kg. Dette er det antallet de har pleid å ligge både siste årene, så det å få fisk på Hostovatnet er ikke noen lett oppgave, men noen klarer det, og de er sikret premie. Største fangst ble vunnet av Tom Vaabenø, som hadde en samlet fangst på 1248 gram, han vant 3000 kroner. Største fisk ble tatt av Dainis Mors som dermed vant 4000 kroner.

Stort premiebord

Isfiskekonkurransen på Hostovatnet er kjent for flotte premier og et stort premiebord. I år hadde premiebordet en samlet verdi på hele 60 000 kroner.

- Det er nok en av grunnene til at folk kommer tilbake, men det kan nok også være totalpakken, med trivelig stemning på isen, aktiviteter for barna og salg av kaffe og snacks ute på isen, der folk sitter og fisker, sier Nordsteien.

Noen av premiene blir trukket blant alle deltakerne og i år var hovedpremien et gavekort på 10 000 kroner fra Møller Bil Orkdal. Dette ble vunnet av Rune Sæthre. Vintervoll ga bort elektrikertjenester til 5.000 kr og Sparebank1 SMN hadde med seg 4 billetter til RBK-kamp, samt RBK-skjerf. Dette ble vunnet av familien Hansen Tromsdal.

Familiedag

Isfiskekonkurransen er først og fremst et arrangement hvor du kan ta med hele familien på. Det er ikke bare isfisking for arrangøren har lagt opp til en rekke aktiviteter for barn og unge i løpet av arrangementet.

- Folk koste seg på isen og det var mye leik og det ble mye skulpturbygging rundt om når fisken ikke ville bite til de minste, da er det viktig å få tiden til å gå. Dette er et familiearrangement og IL Fjellmann har fokus på lavterskel aktivitet og ønsker alle som bidro, enten med oppmøte eller sponsing en stor takk for i år, sier Nordsteien.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255