Lørdag var det aktivitetsdag i Meldalsbanken Arena på Storås som en del av programmet til Vinterlarm 2018. Her var alle lag og organisasjoner invitert for å presentere seg i den splitter nye innendørshallen.

Det ble lagt til rette for en rekke aktiviteter for barn og unge. Meldal kunstforening hadde en stand hvor barna kunne få prøve å male litt, mens Meldal speideren hadde stand hvor en kunne prøve å lage knuter. I tillegg var det lagt opp til mange forskjellige leker og aktiviteter.

På arrangementet var det også et forrykende sceneshow. Verdens beste triksere i Erlend og Brynjar Fagerli viste seg frem på scenen. Det samme gjorde Meldal turnforening som viste frem luftige svev og Meldal seniordans.

Populært med maling

Meldal kunstforening sin stand hvor det var mulig å få male både på store lerret og papir ble raskt en vinner blant de yngste på familiedagen. Jorunn Ree i kunstforeningen var fornøyd med interessen og håper at de klarer å rekruttere unge malerspirer.

- Vi er vel mellom 20 og 30 medlemmer i kunstforeningen og ønsker at flere skal få øynene opp maling og kunst. Vi ser maling er populært blant barn og vi har tidligere hatt malekurs for barn. Kanskje klarer vi å rekruttere noen, sier Jorunn Ree.

8 år gamle Hedda Nordvoll var en flere som koste seg på familiedagen i hallen.

- Jeg har prøvd å lage noen knuter borte med speideren og nå prøver jeg å male litt. Maling er veldig artig da, forteller Nordvoll.

- Hva maler du da?

- Jeg vet ikke hva det skal bli enda. Dette er jo kunst, sier hun og ler.

Forbilder for mange

Brødrene Brynjar og Erlend Fagerli var blant de store trekkplastrene til arrangementet. Duoen har de siste årene hevdet seg som verdens beste triksere etter å ha vunnet både NM, EM og VM. Orkdalingene viste seg å være en meget populære blant de oppmøtte barna som både fikk ta bilder og fikk autografen av trikseheltene. Trikseshowet var det heller ikke noe å si på da brødrene nesten trollbinder publikum med hva som er mulig å få til med en ball. Tormod Aas (12) Torkil Radland (13) tok turen til aktivitetsmessen for å få med seg trikserne.

- Vi kom hit for å se verdens beste triksere. Vi har sett mange videoer av de to på YouTube og prøver å gjøre triksa som de gjør, forteller de.

- Får dere til noen triks da?

- Jeg har øvd en del på å få til "Jorda rundt" som er å ta foten rundt ballen en gang og ta ballen igjen før den går i bakken, sier Torkil.

- Trener dere mye?

- Ja, vi har fotballtreninger to ganger i uken, så spiller vi en del fotball utenom det også, sier duoen.

Savnet flere lag og organisasjoner

Kulturleder i Meldal kommune Kari Garberg som sitter i i Vinterlarm-komiteen skulle gjerne sett at enda flere lag og organisasjoner hadde vist seg frem på aktivitetsdagen i innendørshallen.

- Tanken med denne aktivitetsmessa var at lag og organisasjoner skulle få en plass å promotere seg. Her kunne de rekruttere og møte folk for å fortelle hva de gjorde. Det var det noen som gjorde, men vi skulle gjerne sett at enda flere hadde en stand og viste seg frem. Det var litt laber deltakelse og det er litt beklagelig. Vi får prøve til igjen neste år og håper at enda flere vil vise seg frem da, sier Garberg.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255