Orkdal Idrettslag inviterer til Barnas Skifestival i Knyken søndag 18. mars. Barnas Skifestival er et samarbeid mellom Orkdal Idrettslag, Orkdal Energi, Orkla Sparebank og Avisa Sør-Trøndelag.

Barnas Skifestival er en familiedag i Knyken, med bruk av alpinanlegg, hoppbakker, skileikområde med gapahuker og langrennsløypene.

Barnas Skifestival arrangeres flere steder i Norge, blant annet i Trondheim. Under Barnas Skifestival får barna utdelt startnummer, de går valgfrie løyper og velger selv aktivitet.

Øker hvert år

Skifestivalen har blitt arrangert tre ganger tidligere. Det første året kom det i overkant av 100 barn, mens det økte til 150 det andre året og i fjor var det nærmere 200 barn i Knyken skisenter.

- Det har vært økende deltakerantall hvert år. Det virker som at både barn og foreldre har funnet ut at dette er et flott arrangement for hele familien. Vi håper at vi nok en gang kan øke deltakerantallet og skape et skikkelig fint arrangement i anlegget. Vi håper og tror at vi kan passere 200 deltakere i år, sier Fossbakk.

- Hva gjør dette arrangementet så populært?

- Det er jo et barnearrangement som ikke er så høytidelig. Du står fritt å prøve det du vil og så får du også ha startnummer på brystet som mange sikkert har fått med seg på TV-en under OL. Her får du prøve å være litt som forbildene og blir kommentert i mål av speaker, sier Fossbakk.

Mange aktiviteter

Under skifestivalen er det mulig å få på seg startnummer å gå en valgfri distanse i anlegget. I tillegg til det vil det være mulig å bruke alpinanlegget, prøve den minste hoppbakken og grille i de forskjellige gapahukene.

- Slike arrangement er selvsagt væravhengig, men barna bryr seg ikke så mye om hvordan været er om de har det artig. Vi håper selvsagt på sol og fint vær for da blir det en skikkelig skifest her oppe, sier Fossbakk.

Populære maskoter

Revemaskoten Knyrre vil som vanlig være på plass under skifestivalen og maskoten har blitt meget populær med årene.

- Knyrre har allerede vært ute på Amfi og reklamert for arrangementet. Maskotene har blitt veldig populære og barn flokker seg rundt den under skifestivalen. Det er et av høydepunktene for mange av barna og det er gledelig. Knyrre deler også ut deltakermedalje til alle som er med, sier Fossbakk som ser frem til flott aktivitetsdag i anlegget på søndag.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Under skifestivalen er det mulig å ta i bruk hele anlegget. Bålpannen blir fyrt opp slik at folk kan grille i gapahukene.
Maskoten «Knyrre» deler ut medaljer ved målgang og er meget populær blant barna. Foto: Arkiv