Orkanger IF arrangerte lørdag den 49. utgaven av Mini- og 10-års turnering i håndball i Orklahallen. Turneringen som er for barn i alderen 6 til 10 år har lokket i overkant av 50 lag de siste årene, men i år ble det påmeldingsrekord med hele 70 lag. I løpet av lørdagen ble det spilt hele 106 kamper fordelt på de tre baneflatene og det tydelig å se at ungene stortrives på parketten.

Må kanskje utsette nummer 50

Cupen blir arrangert to ganger i året. En gang i mars og en gang i november. Det vil si at håndballavdelingen har gjort dette i 25 år. I november i år skal i utgangspunktet den 50. miniturneringen gå av stabelen i Orklahallen, men det er akkurat i det tidsrommet hvor NATO muligens skal leie hallen i ti uker i forbindelse med øvelsen Trident Juncture. Arrangøransvarlig Berit Kvåle er litt bekymret for hva som vil skje med cupen om den må avlyses neste gang.

- Vi kan ende opp med at jubileet for den 50. gangen går bort. Det er vanskelig å si hva det vil ha å si for oss, men det er skummelt å stoppe opp med en cup som går såpass bra. Om vi ikke arrangerer det en gang, kan det hende at andre lager finner andre cuper og skaper nye tradisjoner. Vi håper det ikke skal skje, men man vet aldri. Det er mange cuper som arrangeres og det kamp om lagene, sier Kvåle.

Rekord

Det er liten tvil om at håndballavdelingen har fått til en cup som fenger i regionen og også utenfor regionen. Hvert år vender mange av de samme lagene tilbake for å delta på mini og 10-årsturneringen. I helga var det også påmeldingsrekord.

- Dette er rekord ja. Det er faktisk 25 lag mer enn det var i november i fjor. Det er vanskelig å si hva som gjør det, men det er jo en gryende håndballinteresse her nå. Vi ser det er mange lag som vender tilbake hvert år fra Hitra, Frøya, Gauldal, Aure og mange bylag, sier Kvåle.

Komprimert cup

Kvåle tror at cupen er såpass populær fordi de kan spille håndball på tre baneflater. Det gjør at ventetiden blir mindre og familier slipper å tilbringe hele dagen inne i en hall.

- Vi prøver å legge til rette slik at det ikke er så lang ventetid mellom hver kamp. Det er ikke alltid vi klarer å ta hensyn, men som oftest klarer vi det. I Orklahallen kan vi spille fem kamper samtidig og da går det unna. Det er vel rundt 650 spillere som til sammen har spilt 106 kamper i løpet av 7,5 time i denne turneringen, sier Kvåle.

Hun er veldig fornøyd med hvor mange som stiller opp for å legge til rette aktivitet for barn og unge.

- Vi har en veldig rutinert arrangementskomité, men vi er avhengig av at både foreldre og spillere stiller opp for å få det til å gå opp. Vi har spillere som stiller opp som dommere og veiledere under kamper. Så det er mange som gjør en god og viktig jobb, sier Kvåle.

PS! Se flere bilder fra turneringen på våre nettsider.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Arrangøransvarlig Berit Kvåle var strålende fornøyd med påmeldingsrekord med hele 70 lag. Foto: OLA MARIUS RISE
I mellom kampene er det også tid til litt turning for å få tiden til å gå. Foto: OLA MARIUS RISE