Bandet Beist slipper sin nye singel «Dans som en idiot» denne uka.

Kav trøndersk

Det er en høyst hørbar, sangbar og dansbar låt, bandet leverer også denne gangen. Selv kaller de seg «skranglepopband» uten at det er så mye skrangel å høre. Derimot er det så trøndersk det kan bli, på kav dialekt og med et skikkelig bygdetema som karikerer livet på en gård på bygda. For her handler det om en avløser som blir skikkelig dansegal når han hører dansemusikk på radio.

Om låten

Arne Wormdal fra Fannrem som er frontfigur i Beist, forteller følgende om låta som altså heter «Dans som en idiot» og bokstavelig talt handler om å danse som en idiot:

«Det va en raring som va avløsar oppå garn te’n onkel når vi va ønger. Han va trivelig og arbeidsom, men han onkel sa at vi mått ailler finn på å skru på radio’n når han va innom. Vi va ung og farskått sånn som små skjitunga vanligvis e, og neste gang avløsarn va på garn så kobla vi radion te et gammelt stereoanlegg som sto utpå låven.

“Ailler for sidrompa te å rest litt på stompen” kauka avløsarn når radion spælt opp te dans, og så spant’n ivei som en rabiat tornado over tunet så skjit’n sto oppætte veggan og dyran rømt te skogs.

“Pass på så dokk itj bli toillåtte idiota når dokk veks opp,” sa han onkel når vi va utti skogen og leita etter sist grisen den kvelden.»

Hør sangen her:

Soundcloud / Spotify

Festivalsommer

Ifølge samme Wormdal har Beist hatt en fantastisk reise de siste månedene. Singelen Råne-Ræser lå i toppen på Spotifys spilleliste «Viral 50 Norway» i over en måned og alle de tre utgitte singlene til bandet er blitt svært mye spilt på radio i Trøndelag. «Dans som en idiot» er fjerde smakebit fra debutalbumet som slippes til våren.

Beist har ellers signert avtale med Livegruppen Booking, og blir mye å se på norske festivalscener denne sommeren. Noe de selvsagt gleder seg stort til.

Beist består av Arne Wormdal (strengeinstrumenter, sang), Ole Jonas Storli (tangent, trekkspill, produsent), Jon Krogstad (kontrabass), Simen Løberg (strengeinstrument, vokal), Sondre Mikalsen (trommer, perkusjon), Ragnhild Haugdal (vokal, strengeinstrument).