Sist helg reiste åtte OIF-turnere til Arendal for å prøve å kvalifisere seg til junior NM i troppsgymnastikk. De stilte i øvelsene tumbling og trampett. Ungdommene gjorde en fabelaktig innsats og klarte å kvalifisere seg i begge øvelser. Dette er en stor prestasjon med tanke på at det er bare de 15 beste troppene i landet som blir kvalifisert i klassene junior kvinner, junior herrer og junior mix.

- Dette betyr mye for klubben fordi det viser at det går an å få det til selv om vi driver på et breddenivå. Mange av de andre klubbene som vi konkurrerer med har betalte trenere, mens vi gjør alt på dugnad, sier leder i OIFs turnavdeling Wigdis Evjen.

Ungt lag

Laget som kvalifiserte seg besto av Ida Fossvoll Røen, Gunhild Snildasli, Marthe Evjen Rygh, Oliver Elstad Andersen, Syver Ljøkjel, Sander Gjønnes, Mattias Elstad Andersen og Synne Kringstad Kristensen. Mange av lagene som er kvalifisert til NM har lag bare bestående av 16 og 17-åringer, mens Orkanger stiller med et meget ungt lag.

- Den eldste på laget er 16 år og vi har turnere på laget som kvalifiserte seg ned i 12–13 årsalderen og det er veldig imponerende. Det viser også at det gror godt, sier Evjen.

Det var fire lag fra Trøndelag som klarte å kvalifisere seg i junior mix tumbling, men Orkanger var det eneste trønderske laget som klarte å kvalifisere seg i trampett.

Enorm rekruttering

Etter at basishallen kom opp i Orklahallen har turngruppa opplevd en fantastisk oppsving. I øyeblikket er det så stor interesse for turn at alle partiene er fulle og det er venteliste på samtlige parti.

- Basishallen har vært ekstremt viktig for rekrutteringen og vi har nå et luksusproblem med interessen for turn. Basishallen blir brukt hver eneste hverdag fra 16.30 til 21.30. Det er veldig artig at de som kommer inn har noen å se opp til, sier Evjen.

Det er ikke mer enn tre år siden turnavdelingen startet med spissing for dem som ønsket det.

- Vi har de siste tre årene hatt en konkurransegruppe med de ivrigste som trener litt oftere enn det som er vanlig og de to siste årene har vi klart å kvalifisere oss til NM. Det er vi veldig stolt over, sier Evjen.

- Hvilke målsettinger har dere til NM?

- Målsettingen var å kvalifisere seg, så nå får vi bare nyte opplevelsen. Vi konkurrerer tross alt mot landslagsutøvere, så vi forventer ikke å bli norgesmestere, sier Evjen.

Junior-NM går av stabelen på Stavern fra 4. til 6. mai.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255