Halsa

Det sier Anne Strand, bosatt på Vågland i Halsa. ST treffer henne, med flere, utenfor Bunnpris-butikken på Enge.

ST vil forsøke å ta tempen på den kommunen som blir til Heim sammen med Hemne og en del av Snillfjord fra 1. januar 2020. Er det så stormfullt og dårlig vær som avisinnlegg kan skape inntrykk av?

Stolt av Halsa

Anne Strand velger ei tilnærming etter prinsippet om at fattede vedtak må respekteres.

— Nå må vi påvirke prosessen positivt og ta det som er bra i Halsa med oss inn i en ny kommune, og omvendt. Det har lite for seg å sitte hjemme og være kjempefornærma fordi vi ikke fikk det slik vi ville. Nå er det ingen vei tilbake, sier Strand.

Hun har selvsagt merket seg kritiske røster i media.

— Jeg ser det stilles spørsmål om ting som skjer om 20 år. Til det vil jeg si at det er umulig å spå hvilke rammevilkår vi har så langt fram i tid. Ting vil alltid forandre seg.

— Hvordan vil du beskrive hverdagen i Halsa?

— Dagliglivet er forholdsvis rolig, og «krigen» pågår vel for det meste på sosiale medier. Personlig er jeg stolt av Halsa, en kommune med effektiv drift og penger på bok.

— Hva synes du om navnet?

— Det er positivt ladet og helt greit.

Lilli Ann Svendsli diskuterer knapt reformen på arbeidsplassen sin.

Storhandel i Trondheim

Lilli Ann Svendsli ser ikke for seg store omveltninger som følge av reformen.

— Nei, jeg tror ikke det blir noen forskjell, vi har jo det vi trenger. Det som trengs å ordnes på rådhuset, fikser vi i dag på epost og internett, sier Svendsli, som også synes Heim er et fint navn.

Hun jobber på bedriften Taga på Enge, en arbeidsplass med fem ansatte.

— Heller ikke der er reformen noe stort tema i lunsjpausen, sier hun.

Er det stor forskjell på holdningene her på Enge og Liabø/Vågland?

— Ja, på Liabø er de imot fordi de mener det blir for langt til kommunesenter, og at alt legges ned på Liabø. Jeg tror ikke det, selv om det kanskje kan bli noe mindre aktivitet på sikt. Men det blir jo politiske beslutninger.

— Hvilken tilknytning har du til Hemne og Snillfjord?

— Ingen. Skal vi på storhandel, kjører vi til Trondheim, sier Lilli Ann Svendsli.

Arve Ottesen og Frøydi Helgestad driver Bunnpris-butikken på Enge, og engasjerer seg ikke i reformen.

Hører kundene diskutere

Inne på Bunnpris-butikken er det butikksjef Arve Ottesen og kona Frøydi (uten «s») Helgestad som styrer. De har et avslappa forhold til reformen.

— Jeg kommer opprinnelig fra Trondheim, og tok over butikken her for sju år siden, for øvrig det året butikken hadde sitt 100-årsjubileum. Men vi engasjerer oss ikke, vi bare hører at kundene diskuterer, sier Ottesen.

Helgestad, som hadde en oldefar som etablerte butikken, er heller ikke engasjert.

— Jeg har bodd litt her og litt der, og det meste av livet i USA. Så reformen har vi ikke så mye føling med. Vi jobber i butikken, bor i etasjen over, og når vi har fri, reiser vi til Trondheim og finner på noe, sier hun.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300