Lørdag 17. mars åpnes den første thai-restauranten i Buvika noensinne. Den har tilhold i lokalet som restauranten og utestedet Mando drev i tidligere, i det såkalte Kiwi-bygget i Buvik sentrum.

- Vi har tro på dette, og det er både spennende, skummelt og alt mulig, sier Morten Blix.

41-åringen, som er bosatt i Buvika, er daglig leder for nyvinningen. Han skal drive Pad Thai sammen med kona Sue og Andreas Espnes. Sistnevnte er eier og driver av Lykkja Kro i nabolokalet (tidligere Buvik Kafé).

Prøver lykken med Lykkja Kro

De vil tilby både restaurant, takeaway og catering. Restauranten skal holde åpent sju dager i uka, fra ettermiddag til kveld.

- Sue har over 20 års erfaring som kokk fra thai-restauranter, både i Thailand og i Norge, sier Blix.

Han skal selv være med som servitør og oppvasker på kjøkkenet. Og i tillegg har de to andre som skal bidra med mat og servering.

Espnes er i utgangspunktet med kun som medeier i restauranten. Og det er han som gjennom Lykkja Kro leier thai-lokalet av eier Birger Myren.

- Tror du buvikingene og folk i omegn vil bruke det nye mattilbudet?

- Jeg håper virkelig det. Det er jo et alternativ til pizza og hamburger. Ifølge responsen vi har fått på Facebook, ser det ut til at folk gleder seg, svarer Blix, som oppfordrer alle om å komme på lørdagens åpning.

Her skal Pad Thai åpne, i det tidligere Mando-lokalet i Buvik sentrum. Foto: Øyvind Brostrøm