Onsdag var det klart for avslutning på årets ST-karusell med renn og premieutdeling i Knyken Skisenter. Det var ingenting å si på forholdene i anlegget denne onsdagskvelden. Etter en solrik dag, ble det litt kaldere på kvelden, noe som gjorde at det var fantastiske forhold i skiløypene. De 106 barna som hadde tatt turen fikk gå i nypreparerte og flott skiløyper. Det er valgfrie løypelengder under ST-karusellen. Barna kan velge mellom løypelengder på 500 meter, 1 kilometer og 2 kilometer. Svært mange av de oppmøtte valgte også de lengste distansene.

Høydepunkt

Premieutdelingen som hvert år blir arrangert i Knyken foregikk som vanlig i Knykstuggu. Der fikk stolte deltakere i alderen 2 til 10 år komme frem på seierspallen og motta sin fortjente premie, som i år var en lue. Knykstuggu var stappfull av både foreldre og barn som mottok applaus fra salen da premiene ble delt ut i de forskjellige aldersgruppene.

Liten bølgedal

Nestleder i skiavdelingen Knut Ole Solligård er fornøyd med deltakerantallet, men tror at skirekrutteringen er nede i en liten bølgedal.

- Det er bra med over 100 påmeldte, men det er alltid plass til flere. Det var ikke så gale, men det kunne vært mer. I fjor var vi 90 her, men da var det regn. Vi merker kanskje at det er en liten bølgedal i skiinteressen, men det er lov å håpe at det kommer flere vintere som vi har hatt i år og at den tar seg opp igjen med årene, sier Solligård.

Viktig arrangement

Det er Svorkmo NOI, IL Fjellmann, Orkanger IF og Orkdal IL i samarbeid med Avisa Sør-Trøndelag som arrangerer fire renn i løpet av vinterhalvåret. Disse rennene er et gratistilbud til alle som liker å gå på ski. Målet er å fremme skiglede, og konkurransemomentet er nedtonet. Solligård mener det er et viktig tilbud.

- Jeg husker at jeg gikk ST-karusellen selv og synes det var artig. Det er et veldig fint arrangement som er viktig for rekrutteringen til skisporten, sier Solligård.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255