Næringsliv/Orkdal

Det er ikke lenger vanlig at flere generasjoner bor på gårdene, at mor er hjemmeværende eller at det er god plass og tid nok på sykehus og aldersheim. Tidene endres og samfunnet effektiviseres. Det må nødvendigvis gå ut over noen.

Skaun neste

Orkla bygdeservice er en allsidig bedrift og tilbyder av mange tjenester. Firmaet er eid av selvstendige næringsdrivende med ulik bakgrunn og stor kompetanse. For omtrent ett år siden utvidet bedriften satsingsområdet til også å gjelde omsorgstjenester.

— Vi har fått mange kunder i Orkdal, og nå gir vi også tilbudet til folk som trenger oss i Skaun, smiler Solheim, som er kontormedarbeider hos bygdeservice.

— Jungeltelegrafen fungerer utmerket og viser at vi har tilfredse kunder, sier Monica Aakvik, som er en del av teamet.

De synes det er en klar fordel med ansatte som bor eller er kjent i områdene det skal jobbes i, og i disse dager ansettes en person bosatt i Skaun.

— Hun er hjelpepleier og har jobbet i omsorgsyrket. Flere i Skaun, med helsefaglig bakgrunn, er også aktuelle.

Service- og omsorgsteamet har hatt mange og varierte oppdrag det året som er gått.

— Traust og koselig

— Oppgavene har vært alt fra rengjøring, ommøblering, rydding til ledsager og samtalepartner, og å tyde brev fra det offentlige, sier Solheim, og tilføyer at kundene setter pris på at de ansatte snakker norsk, er godt voksne og har god erfaring.

En av de ansatte, Reidun Dørdal, forteller at mange trenger en samtalepartner og at folk er åpne.

— Men vi har taushetsplikt, så det går fint.

— Det er også en trygghet at vi har fagkompetanse innen flere felt, og vi tilpasser besøkene etter det individuelle behovet, sier Aakvik som mener at de bidrar til økt livskvalitet til mange av kundene.

Solheim forteller om en god bedriftskultur.

—De ansatte er trauste og koselige. Her er ingen primadonnanykker og de gjør det som trengs hos folk. Det er voksne ansatte som ikke sluntrer unna. Det er godt gammeldags renhold med moderne utstyr. Vil du ha lukt av grønnsåpe, så får du det, smiler hun.

Nå ser de frem til å tilby sine tjenester i Skaun.