Tore Bjørseth Berdal har hatt en meget god sesong i Swix ski Classics, men fikk det ikke helt til å stemme under Birkebeinerrennet denne helga. Med en 2. plass i Marcialonga og en rekke andre topplasseringer, samt et meget godt forsøk på å avgjøre Vasaloppet i sist renn, var det knyttet spenning til hvordan snillfjordingen ville gjøre det i det 54 kilometer langt Birkebeinerrennet lørdag, men snillfjordingen hadde absolutt ikke dagen.

- Birken ble en stor nedtur rett og slett. Kroppen var helt avslått og ville ikke gå på ski. Jeg kjente at jeg brygget på noe og ble jo syk like etterpå, forteller Berdal skuffet.

80-årsutgaven av Birkebeinerrennet vil bli husket som ett av de kaldeste noensinne. Gradestokken viste 22 minusgrader i morgentimene, men økte litt utover dagen. Berdal hadde forhåpninger om å kjempe i toppen.

- Formen har vært veldig bra og jeg hadde store forhåpninger, men det hender seg at kroppen ikke spiller på lag, sier han.

Ingen kunne true Andreas Nygaard som til slutt vant spurten mot lagkamerat Tord Asle Gjerdalen i Team Santander. Berdal ble nummer 40 og var et kvarter bak vinneren.

Nå gjenstår det to renn i Swix ski Classics-cupen. 7. april går det 50 kilometer lange Reistadløpet av stabelen, mens det hele avsluttes med 70 kilometer Yllas-Levi i Finland.

- Løpene passer meg bra, så jeg går for seier, avslutter Berdal.