Næringsliv/Rennebu

Transportfirmaet Aksel Lernæs AS flytter fra Trondheim til Berkåk.

Midt i blinken

– Det er midt i blinken for oss, sier daglig leder André Lernæs.

Det er nettopp den sentrale beliggenheten på Berkåk som et knutepunkt med E6, fylkesveg 700 og med nærhet til riksveg 3, som gjør at transportfirmaet flytter kontor og verksted fra Jakobsli i Trondheim til Berkåk i Rennebu.

Mer plass og luft

- Vi hadde lenge sett oss rundt etter et mer egnet sted enn der vi holdt til på Jakobsli i Trondheim. Her hadde vi vokst ut av lokalene og trengte både mer plass og mer luft, sier André Lernæs som er tredje generasjon i transportfirmaet Aksel Lernæs AS.

Da lokalene i Terminalvegen 10 på industriområdet i sentrum av Berkåk dukket opp, slo Lernæs til.

- Vi ferdes mye i dette dalføret, og bruker nesten like lang tid fra Jakobsli til Trondheim, som vi bruker fra Berkåk inn til byen, sier Lernæs.

Enda fortere blir det med ny E6.

Gule biler

Aksel Lernæs AS er kjennetegnet med sine gule Scania-biler og gule kassevogner. På Berkåk har de fått rikelig med plass til både kontor og verksted. Firmaet har 17 vogntog og rundt 20 ansatte som er stasjonert fra Flatanger i nord til Berkåk i sør.

De kjører tørrbulk og er blant annet transportør for Norcem med å frakte sement til betongstasjoner over hele Trøndelag.

- Vi har kunder over hele landet samt Sverige og Danmark og ferdes mye gjennom denne dalen, sier Lernæs som er svært glad over å etablere seg på et sted hvor de kan sette unna utstyr og ikke minst foreta reparasjoner.

Berkåk er ellers midt i blinken da transportleder Kåre Sundseth er bosatt nettopp på Berkåk. Ellers har det alltid vært naturlig for sjåførene å ta en pause på Berkåk når de har vært på oppdrag.

Åpne armer og bløtkake

André Lernæs legger heller ikke skjul på at firmaet ble svært godt mottatt av Rennebu kommune med ordfører Ola Øie i spissen som kom med bløtkake da de kom med første flyttelasset til bygda.

- Vi hadde ikke forventet oss noe sånt. Det var åpne armer og bløtkake det, sier André Lernæs som ellers er på jakt etter en person som kan jobbe både på verkstedet samt være sjåfør, og som med fordel kan være bosatt i Rennebu.