På lørdag deltok Arnt Johan Tungen og Amanda K. Lynum på Young Star-konkurranse i Holmenkollen. Young Star ble første gang arrangert i Holmenkollen i 2005. Bakgrunnen for rennet er at forbundet ønsket å arrangere ett renn for årsklassen 15–16 år i forbindelse med World Cup som arrangeres i Holmenkollen.

Trangt nåløye

Det første året var kvalifiseringen via Hovedlandsrenn, deretter fordelt på krets og de siste årene har det vært flere uttaksrenn for å få mest rettferdig uttak. I tillegg er hver region sikret to utøvere. Arnt Johan Tungen og Amanda K. Lynum fra Orkdal imponerte såpass denne sesongen at de ble tatt ut til det prestisjefulle rennet.

Gode løp

Dermed fikk duoen fra Orkdal IL konkurrere i nasjonalanlegget etter at herrene hadde gått sin jaktstart lørdag. Først ut var guttene. Tungen gikk en god fellesstart og ble til slutt nummer 14 av landets beste 15 og 16-åringer. En bom på liggende og to på stående gjorde at han ikke nådde helt opp til toppen og var halvannet minutt bak vinneren Odin Høie Vollum fra Mjøsski som skjøt feilfritt. Med litt bedre skyting hadde nok Tungen kjempet om topp 10-plassering.

Etterpå var det jentene sin tur. Lynum gjorde sakene sine meget godt på standplass og skjøt bare en bom på den stående skytingen. Det holdt til en 18. plass og orkdalingen var halvannet minutt bak vinneren Eivor Melbybroten fra Øystre Slidre IL.

Til topps på søndag

Etter rennet i Holmenkollen på lørdag, satte utøverne seg nesten rett i bilen og kjørte nonstop Oslo-Grong for å nå Trøndercup-renn på Bjørgan skistadion på søndag. Utøverne og støtteapparat nådde Namsentunet, der brorparten av OIL sin øvrige skiskytterstyrke overnattet i forbindelse med rennene på Bjørgan, klokken 3 på natta. Det ble litt søvn og frokost før det var pån igjen, med Trøndercuprenn i et ufyselig vær. Amanda og Arnt Johan hadde fortsatt krutt igjen, og tok hver sin Trøndercupseier på Bjørgan.

Amanda Lynum fra Orkdal IL gikk inn til 18. plass under Young Star i Holmenkollen lørdag og vant trøndercuprenn dagen etter. Foto: Foto: Orkdal IL