Man må jo bare bli glad av å se den fargerike, fine pynten, som med kreative fingres berøring settes sammen og får en egen personlighet.

Høy kosefaktor

Rundt bordene i kantina og kommunestyresalen på Skaun rådhus råder en intens konsentrasjon. Fjær i alle farger, isopor, øyne og føtter blir til kule kyllinger. Eggeskall males og henges på greiner. Bilder med påskemotivasjon tar form, og innimellom tas det et jafs av vafler og kjeks. Små og store koser seg i et eldorado av muligheter.

— Det er veldig godt oppmøte i år også, sier leder for frivilligsentralen, Siri Grøttjord.

Grøttjord har etter hvert ervervet seg god erfaring i å arrangere både påske- og juleverksted forskjellige steder i kommunen. Tilbakemeldingene er gode og oppmøtet viser at arrangementene settes stor pris på. Hun sørger for at utvalget av råvarer er bra, og har både oppskrifter og ferdige produkter til inspirasjon. I år har hun hatt godt hjelp av tre menn fra voksenopplæringa, noe hun er takknemlig for.

— De har bidratt både før og under verkstedet, med pådekking av bord, organisering av sittegrupper og vaffelsteking, smiler Grøttjord fornøyd, og er glad for at de også bidrar med oppryddingen.

Det skal godt gjøres om det ikke blir påskestemning når det pyntes med disse flotte kreasjonene. God stemning var det i hvert fall under arbeidet med å lage dem.

Toril.Langmo.Skjetne@avisa-st.no

48001020