Hemne/Trondheim

Det sier Katharina Bjørkøy, kontakt- og norsklærer for en av de to klassene som sto bak årets russerevy «Perfekt» på Hemne videregående skole, framført seint i fjor.

Bjørkøy tar for tida videreutdanning på NTNU, og som en del av dette, viste hun åpningsnummeret av revyen til hun som er ansvarlig foreleser for denne utdanninga.

— Hun ble så begeistret at hun ønsker å bruke det for lærerne som tar utdanning innenfor PPU, altså praktisk, pedagogisk utdanning, forteller Bjørkøy.

Kanskje mer?

Det er både budskapet og den revyfaglige formidlinga som har vakt begeistring på NTNU.

— Elevene tok i revyen «Perfekt» opp et tema som handler om det som mange i denne alderen sliter med, nemlig jaget etter å være perfekt. Derfor ble temaet i revyen så aktuelt og egnet å bruke overfor lærere på videreutdanning, sier Bjørkøy.

Så langt har hun kun vist fram åpningsnummeret.

— Jeg tok med min egen DVD da jeg var på siste samling. Da ble åpningsnummeret vist. Til neste samling skal jeg ta med DVD-en og gi til den ansvarlige foreleseren. Da får hun se hele revyen, og da får vi se om det er mer fra revyen kan benyttes til samme formål, sier hun.

Fornøyd revysjef

— Hva tenker du om at en russerevy blir brukt som pensum på NTNU?

— Det er selvsagt veldig artig for elevene - det er deres revy, og det er også veldig artig for instruktør Andreas Ven Langø, som har bidratt til at dette ble en formidling på en forbilledlig måte.

Alvilde Ulfsnes, revysjef sammen med Lova Hilanmo Vassli – begge var for øvrig sentrale skuespillere i revyen – er også godt fornøyd.

— Det må være en god attest til oss at NTNU ønsker å bruke en russerevy til utdanning av lærere, sier Ulfsnes.

Toppkarakter

ST har aldri hatt tradisjon for å gi terningkast på kulturarrangement, men anmeldelsen av «Perfekt» ville – omregnet – ha gitt full score.

Her er et utdrag fra anmeldelsen fra 2. desember i fjor:

«Utstråling, statusskifte, parodier og en fin blanding av sketsjer, monologer og sanger, er noen kriterier som bør oppfylles for at helhetsbildet blir bra og revyen under ett skal få tilfredsstillende score. Perfekt oppfyller og vel så dét. Ikke minst hever de nivået med et så stort antall dyktige sangere i ensemblet.

Hele gjengen utstråler også en stor trygghet på egne prestasjoner og ferdigheter, og signaliserer at dette kan de – det ser ut som de har holdt på med dette i hele skoleåret. Men så er det altså «bare» en del av norskfaget, og dette var også første gang de aller fleste av dem sto på en scene foran et publikum. Imponerende!»

Det kom kanskje likevel noe uventet på flere at denne revyen, foreløpig et utdrag fra den, skulle bli pensum på NTNU.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300