Det var torsdag formiddag at fem år gamle Odin åpnet porten og spaserte ut fra barnehagen ved Jåren Råbygda oppvekstsenter.

Ingen fikk med seg at gutten forsvant. Da han ble funnet, hadde han gått nesten halvannen kilometer. Og først da ble foreldrene varslet.

- Vi skulle ha ønsket at de hadde varslet oss da de oppdaget at han var borte, uttalte Odins mamma, Linda Guttorm til ST i lørdagsavisa.

Enkelt å åpne

Odins far har tatt opp en video der sønnen viser hvordan han åpner porten. ST publiserer denne videoen på sine nettsider.

- Vi tok opp videoen for å vise hvor lett det er å åpne porten. Han greide det med én hånd, og med en ball i den andre. Også mindre barn greier dette, sier Linda Guttorm som har fått mange meldinger fra andre foreldre etter at ST skrev om saken.

- Vi har fått mye støtte, og folk skriver at de håper at det blir tatt tak i dette nå.

Mareritt

Linda Guttorm forteller at hun fikk en reaksjon i helga på det som skjedde med sønnen.

- Det gikk bra med meg den dagen det skjedde. Jeg fikk ingen spesiell reaksjon da. Men i helga er det blitt lite søvn. Jeg har våknet flere ganger av mareritt. Drømmene handler om at han forsvinner fra barnehagen, og så greier vi ikke å finne ham. Jeg fikk en sterkere reaksjon enn jeg hadde trodd - jeg hadde ikke sett for meg at jeg kom til å reagere slik, sier Guttorm som presiserer at hun ikke ønsker å henge ut noen:

- Vi vil ikke henge ut dem som jobber der. De gjør det de greier. Men vi håper at dette med portene ordnes så fort som mulig, slik at andre foreldre slipper å oppleve det samme.