Postgirobygget må kunne regnes som en innertier når det gjelder å få til stemning på Nerskogskonserten på Grovasetra lørdag 25. august.

Årets valg av band er nok en gang et bevis på at arrangøren av Nerskogskonserten kjenner sitt publikum. Postgirobygget står for melodiøs, gjenkjennbare og sangbar kvalitetsmusikk som har gledet publikum siden starten i 1996. De er kjent for å lage god stemning for store publikumsmasser, og på bakgrunn av tidligere Nerskogskonserter, kan det forventes et rekordstort publikum denne augustkvelden på Grovasetra på Nerskogen.

Lett filosofisk

Postgirobygget har siden oppstarten i 1996 gledet publikum med sine egenartede tekster som er både filosofiske i bunnen og lett å kjenne seg igjen i. Det er lett å la seg rive med og synge med når de stemmer i låter som er fengende både musikalsk og tekstmessig. Det er godlåter med den karakteristiske klangen av Postgirobygget som gjennom 20 år har gitt ut ni album, solgt ca. 600 000 plater og holdt 1000 konserter.

Startet i Trondheim

Når det nå kommer til Nerskogskonserten, er bandmedlemmene tilbake til Trøndelag hvor det hele startet. Nemlig i Trondheim hvor fire av bandets medlemmer var studenter ved Marinteknisk på NTNU hvor de spilte på kulturarrangementet Ruka ’94. I starten spilte de mest for studenter, og slo igjennom med debutalbumet Melis. Etter hvert fulgte flere album med fengende låter og et publikum langt utenom studentenes rekker. Postgirobygget er blitt ett av vår tids største norske popeventyr.

Får opp varmen

Bandet som holder til i Oslo, består av Arne Hurlen (vokal og gitar), Per Sarin Madsen (trommer), Nicolai Hauan (bass), Daniel Hovik (tangenter) og Nils Petter Time (gitar). De spiller i sjangeren poprock som erfaringsmessig er et sikkerstikk på Nerskogskonserten som favner om et bredt sammensatt publikum.

- Enten værgudene er med oss eller ikke, får vi garantert varmen i oss når bandet spiller opp En solskinnsdag, Luftmadrass, Idyll og alle de andre godlåtene, sier Arve Withbro på vegne av fjellkonserten som arrangeres for sjuende gang og hadde rekordbesøk i fjor med 2300 publikummere på konserten med CC Cowboys.

Satt på prøve

Det store antall besøkende på fjorårets konsert, satte arrangøren på prøve når det gjaldt transport, salg og sanitærforhold. Dette er utfordringer de tar på alvor og ønsker å rette opp ved årets konsert.

- Vi skal nok greie å ta imot minst like mange publikummere som i fjor, sier Withbro som sitter i komiteen for konserten sammen med Terje Storli, Astri Snildal og Vigdis K. Krovoll.

Landskjente artister

Nerskogskonserten arrangeres av Nerskogen grendalag hvert år i månedsskiftet august/september på Grovasetra i Skardalen. Setra ligger ca. 900 m.o.h. i Oppdal kommune, og konserten er et samarbeid med Oppdal kommune og Rennebu kommune.

Konserten ble første gang arrangert i 2012 med Vamp som det store trekkplasteret. Siden har Jonas Fjeld/Henning Kvitnes, Morten Harket, Violet Road, Jarle Bernhoft og CC Cowboys spilt på setra. Publikumstallet på konsertene har variert mellom 1200 til 2300.