Hemne

«Publikum skal få en kvalitetskonsert», uttalte Olav Hunnes før lørdagens begivenhet i Hemnehallen.

Ingen kan i ettertid komme å si at han løy. Dette var storslagent og mektig. Med sine musikkgjester og -venner, sørget Hunnes for en sjelden opplevelse. Allerede før det store ensemblet av musikere inntok podiet så vi at det kom til å bli stort; scenen var stappfull av instrumenter. Bare på plassen til hovedpersonen Hunnes, var fem gitarer linet opp.

Holiday på norsk

«I øyet vokser en rose» var tittelen på konserten, basert på en dikt med eksistensielt innhold, skrevet av Rikke Marie Mjøen, en tidligere gymnasvenn av Hunnes. Han har satt melodi til de fem versene, og dette var det eneste nummeret han selv framførte vokalt under konserten.

Ellers var det Helga Hjorthol og Tore André Helgemo som i hovedsak bidro med det vokale. Dette er to gjennomført profesjonelle artister, som både musikkfaglig og i det å fenge publikum holder høyt nivå. De opptrådte mest solo, men også på en del nummer i duett - alt like vellykket.

Repertoaret svingte mellom Vamp - for øvrig korist Willy Merkesnes' eneste solistnummer - Sting, Eric Clapton, Bruno Mars, Stevie Wonder og Billie Holiday, sistnevnte på norsk! Og flere andre. Blant annet debuterte Helga Hjorthol på portugisisk, og utflytta hemnværing Morten Lossius gjestet scenen med munnspillet.

Barnebarn i salen

Denne kvelden var det blues, funk og rock i skjønn forening. Bandet, bestående blant annet av egen blåserrekke og backingvokalister, sørget for en totalopplevelse som overgår det meste av hva vi er vant til.

Olav Hunnes' to sønner Tor Åge og Krister, toppet lydbildet med å avsløre at eplet faller veldig nært inntil stammen. De to briljerte med avansert gitarspill, og Tor Åge hadde sågar laget en instrumentallåt som ble framført under konserten.

For Olav Hunnes var det også stor stas at barnebarna Vilje (6) og Viktor (1) var til stede i salen.

Lite folk

Olav Hunnes hadde ei håndplukka lagoppstilling som framførte avansert musikk, både vokalt og instrumentalt. For sin egen del fikk han vise hvilken utrolig stor gitarist han er. Hunnes er typen som lar gitaren snakke språket, og er verbalt beskjeden om egne ferdigheter.

Det store spørset som henger igjen etter konserten, er hvorfor rundt regnet bare 150 publikummere tok turen til Hemnehallen?

Vi som var der, kan i stedet sitere ei tekstlinje fra Abba, som ikke for øvrig ikke var en del av repertoaret, men som passer her og nå: Thank you for the music!

Helga Hjorthol og Tore André Helgemo toppet solistlista.
Olav Hunnes fikk briljere på alle sine fem gitarer under konserten. Foto: Alle foto: John M. Myrhaug