Orkdal

For fjerde år på rad ble det arrangert Barnas skifestival i Knyken. Et arrangement som har vært veldig populært fra første år, og som bare har vokst seg større og større.

Fin rekruttering

Godt humør, spenning og begeistring, var det som preget stemningen i Knyken lørdag. Arrangøren av Barnas skifestival i Knyken hadde håpet på rekordoppslutning, men sier seg godt fornøyd med 164 påmeldte barn når værmeldingen på forhånd ga litt dystre utsikter.

Barn helt ned i toårsalderen var påmeldt skirennet, og flere av de små hadde ski på bena for første gang. Noen av de litt større hadde imponerende teknikk, tross meget ung alder, noe som lover bra for skisporten. To ni år gamle gutter fra Svorkmo skøytet oppløpet utrolig fort.

– Jeg tror jeg lærte å skøyte på ski når jeg var fire år. Det er veldig artig å rase i vei, og å passere folk, smiler Max Olsø, og tilføyer at han ikke vet hvor mange han passerte.

Kompisen, Eirik Asbøll, var også ivrig i skøytingen, og er veldig glad i å gå på ski.

– Jeg har deltatt på mange skirenn. Jeg vil gå så mange som mulig. Etter rennet nå, så skal vi stå på slalåm før vi skal inn å spise nista vår, fortalte Asbøll ivrig.

Benyttet seg av tilbudene

Været hindret ikke folk i kose seg under skirennet, i slalåmbakken eller hoppbakken, men det var mange som trakk inn i klubbhuset, Knykstuggu, for å innta maten. De som benyttet seg av tilbudet om grilling ved gapahukene hadde god le inni dem, og servicen til hjelpemannskapet var det ikke noe å si på. God fyr i bålet og deilig duft av grillmat gir en ekstra god følelse etter endt skitur. Og flere vekslet mellom matstasjonen, slalåmløypa og hoppbakken.

Det er et flott anlegg i Knyken, og da er det viktig med slike arrangement for at små og store skal bli kjent med tilbudet. Flere våget å prøve hoppanlegget, for K10 var åpent for prøvehopping, og det var nok nervepirrende for flere førstegangshoppere å slippe seg ut fra bommen. Det var imponerende å se hvordan de, uansett alder, satt utfor. Heisen var åpen både i barnebakken og slalåmbakken, og flere kilometer med skiløyper var preparerte for anledningen. En fin dag som først og fremst inneholdt lek og moro.

Ambisjoner

– Vi var veldig spente. Været spiller inn når man har et sånt arrangement, men det ble ikke så ille som meldt. Og det kom jo mange, heldigvis. Under et skiarrangement er det også viktig med snø, så at det snødde litt gikk helt fint, sier leder i Orkdal il, Magne Fossbakk.

Han sier at de, med samarbeidspartnere, setter stor pris på å kunne ha et sånt arrangement.

— Ungene setter veldig stor pris på det her. De hører navnet sitt over høyttaleranlegget, de får startnummer, og de identifiserer seg med det de ser på tv.

4 H hadde også eget opplegg for ungene ved barnebakken, med natursti og spesielle løyper.

— Ved gapahukene ble det i tillegg til tilbudet om å grille delt ut gratis kaffe. Vi ville lage en festdag. Folk koste seg og hadde det veldig hyggelig. Det var fin stemning, og vi er godt fornøyde. Hadde været blitt som det var uka i forkant hadde det nok blitt flere folk, sier Fossbakk og tilføyer at de har ambisjoner om å komme over 300 påmeldte barn.

Toril.Langmo.Skjetne@avisa-st.no

48001020