Rindal

Det sier ordfører Ola T. Heggem i Rindal, som siden i fjor høst har jobbet med å få på plass to hurtigladere for el-bil i Rindal sentrum, beliggende på østsiden av det gamle rådhuset.

Ca. 650 000

Det var Rindal kommune og innspill fra bedriften El-Watch som fikk ballen til å rulle.

— Siden da har vi jobbet med saken, og er nå inne i en prosess der vi forsøker å få best mulig nytte av tilskuddsordningene som Enova har, sier Heggem.

Med på laget så langt er Rindal Sparebank og Svorka. Kanskje kommer det flere.

Prisen er antydet til ca. 650 000 kroner. Det ville blitt en dyrere løsning å bygge to separate énpunktsladere.

Dieselbruker

Det er primært gjennomfartstrafikk og hyttefolk som er målgruppen for ladepunktene.

— Vi vet at behovet for slike ladepunkter blir bare større og større, og vi har også et håp om å kunne etablere ladestasjon ved fylkesvei 65. Men det er noe fram i tid. Inntil en slik løsning er på plass, må vi undersøke mulighetene for å få skiltet tilbudet fra fylkesveien, og på den måten få trafikken til Rindal sentrum, sier Heggem.

Ladestasjonene er ikke tenkt brukt av ansatte som jobber i virksomheter som ligger i sentrum.

— Vi er enige om at vi hver for oss dekker egne behov, sier han.

Selv kjører Heggem dieselbil.

— Ja, jeg kjører dieselbil, men jeg har både barn og barnebarn som er på besøk fra Trondheim som har etterlyst ladestasjoner. De nærmeste vi har i to retninger er Surnadal og Svorkmo, sier Ola T. Heggem.

For egne ansatte

Hurtigladestasjonen i Rindal blir betalt tjeneste, med fordeling av inntekter mellom eierne.

— Rindal kommune stiller grunn til, utfører fundamenteringsarbeid og snøbrøyting. Vi har to selskaper å velge mellom når det gjelder drift, sier Nils Heggem, enhetsleder for tekniske tjenester i Rindal kommune.

Ladetida avhenger av bilens batteristørrelse, men kan ligge på rundt en halvtime i snitt.

Rindal kommune utreder nå også fire ladepunkter for egne ansatte

— Vi vil bygge fire ladepunkt; to ved rutebilstasjonen og to ved helsetunet, for egne ansatte. Dette er lading for lengre tidsrom med en stykkpris på 15 000 kroner. Dette blir også en betalingstjeneste, sier Nils Heggem.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300

Rindal Sparebank har bidratt med 100 000 kroner i spleiselaget for å få etablert en ladestasjon i Rindal. Foto: John J. Storholt