Foto: Orkla FK

Orkla møtte 4. divisjonslaget NTNUI i kvalifiseringskamp til cupen onsdag kveld. Orkla var store favoritter foran kampen. Likevel tok det hele 86 minutter før Orkla fikk hull på byllen på Lade Arena.

Helgetun-dobbel

Orkla skapte nok sjanser til å ta ledelsen mye tidligere i kampen, men det ville seg ikke helt foran mål. Men fire minutter før slutt kom den avløsende scoringen. nyervervelsen Andreas Søfteland spilte Erik Helgetun fri med en nydelig pasning og målmaskinen vendte bort en spiller og hamret ballen i hjørnet.

Få minutter etterpå hamrer samme mann inn 2–0 på et frispark fra drøye 20 meter og på overtid sørget innbytter Tor Egil Johnsen for 3–0 og cupavansement.

- God øving

Orkla-trener Stig Kammen mener kampen burde vært avgjort mye tidligere, men var totalt sett fornøyd med det laget presterte mot studentene.

- Dette var god øving for oss. Vi står i grunnen og stanger i 85 minutter før vi får uttelling. Vi gjør det unødvendig spennende. Selv om ikke NTNUI skaper noe i åpent spill så blir de småfarlige på dødballer. Vi var favoritter i denne kampen og stakk til slutt av med seieren.

- I rute

Kammen forteller at det var godt å starte med en seier og konstaterer at mye stemmer defensivt like før sesongen starter.

- Det hadde jo ikke vært krise om vi tapte, men det var godt med seier og få en bekreftelse på at vi er i rute. Vi gjør mye rett defensivt og der føler jeg vi har funnet en god konstellasjon nå. Du får litt arbeidsro, men samtidig så ser vi at vi har et større potensial enn det vi klarte å vise i kveld. Vi burde nok skapt enda flere sjanser enn vi gjorde, selv om vi skapte tosifra, sier Kammen.

Orkla er nå videre til andre kvalifiseringsrunde i cupen. Den må vinnes for å ta seg til den første offisielle cuprunden. Neste kvalifiseringsrunde settes opp i løpet av denne uken og skal spilles innen 5. april.

Kampfakta

Fotball

NM-kvalifisering

Lade Arena 21. Mars

NTNUI-Orkla 0–3 (0-0)

Mål: 0-1:Erik Helgetun (86. min) 0-2: Helgetun (89. min) 0-3: Tor Egil Johansen (93. min)

Laget: Even Rønningsbakk, Jan Inge Lynum, Erik Johnsen, Andreas Søfteland, Espen Grøset, Ole Løkken, Steinar Gjersvoll, Erlend Løkken, Håkon Sanden, Erik Helgetun, Magnus Høiseth.

Gule Kort: Erlend Løkken, Orkla + tre til NTNUI

Dommer: Stian Wiggen Hansen, Flatås idrettslag

Stjernebørs:

*** Andreas Søfteland

** Erik Helgetun

* Jan Inge Lynum

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255