I fjor ble det spilt inn en idé i Meldal idrettsråd om å slå sammen alle idrettslagene i Meldal til et stort idrettslag. Idrettsrådet utfordret idrettslagene til å diskutere det i sine respektive idrettslag og komme med en tilbakemeldingen om dette kunne være interessant.

I øyeblikket utgjør IL Nor, Meldal IL, Løkken IF og Dalguten IL de fire idrettslagene som tilbyr flere forskjellige aktiviteter i Meldal kommune. I tillegg er det to store særidrettslag i Meldal fotballklubb og Meldal håndballklubb. Det er disse som skal utgjøre ett stort idrettslag om det blir enighet om det.

Tidlig ute

ST tok kontakt med de seks lederne for idrettslagene før nyttår, men den gangen var det bare Dalguten IL som hadde behandlet saken og kommet frem til at de var positive til en sammenslåing om alle klubbene var med på det.

- Vi kom frem til å stille oss positive til en sammenslåing om resten også blir med. Vi synes det er vanskelig å få tak i personer som ønsker å sitte i styre og lignende. En sammenslåing vil gjøre at det blir langt færre styreplasser å besitte og kanskje enklere å fylle. Ungene flyttes litt rundt omkring på aktiviteter uansett. Vi har fotballhall og baner på Storås, håndballhall på Løkken og flere skiarenaer. Det er ikke slik at alle plassene i Meldal trenger å drive med de samme aktivitetene, sa leder Brynjar Einum den gangen.

Tre positive lag

Nå har også Meldal IL behandlet saken i sitt styre og kommet frem til at de vil se på en løsning for å få til en sammenslåing.

- Vi har vel ikke fattet et vedtak på det, men vi er i utgangspunktet positive til at vi skal se på muligheter for en sammenslåing, sier leder i Meldal IL Arne Berg.

Det samme gjelder Meldal fotballklubb.

- Vi har nå behandlet saken og ønsker å se på muligheten for en sammenslåing. En av hovedgrunnene til at vi ønsker å være med på dette, er at det er vanskelig å finne personer som kan sitte i verv. Med ett idrettslag vil det kreve langt færre frivillige som sitter i de forskjellige styrene, sier Liv Merethe Volden som er leder i fotballklubben.

Avventer mer informasjon

IL Nor har enda ikke hatt årsmøte og har ikke hatt saken oppe til behandling enda. Det samme gjelder Løkken IF, som venter på en henvendelse fra idrettsrådet.

- Vi har ikke diskutert den saken i Løkken IF enda. Jeg har ikke hørt noe fra idrettsrådet og venter på en henvendelse om at vi eventuelt skal behandle saken og komme med et vedtak, sier leder i Løkken IF, Eystein Teigen.

Meldal HK har tatt det opp i styremøtet, men har ikke gjort noe vedtak og avventer mer informasjon om hva det vil ha å si for idrettslagene.

- Vi har ikke jobbet videre med spørsmålet om sammenslåing av idrettslagene i Meldal. Vi tok det opp på styremøte like etter at saken var oppe i Idrettsrådet, men har ikke tatt stilling til det. Avventer vel mer informasjon om hva dette går ut på og vil si i praksis. Da kan vi ta det opp og diskutere saken på et møte der medlemmene i Meldal HK får si sin mening, forteller leder i håndballklubben Jon Ivar Syrstadeng.

Møte over påske

Ola Bjørkøy er leder i både Meldal idrettsråd og IL Nor. Han sier at dette er en omfattende sak som helt sikkert vil ta tid.

- Så langt har enkelte idrettslag diskutert det og kommet med en tilbakemelding med sine tanker. Vi har ikke kommet så mye lenger i saken, men vi skal ha et møte i idrettsrådet over påske hvor denne saken vil bli diskutert, sier Bjørkøy.

Idrettslagene har tidligere uttalt at det både er fordeler og ulemper med en slik sammenslåing. En gjenganger er at det blir lettere å fylle styreverv med bare ett idrettslag. Meldal IL tror det kan bli lettere å ivareta anleggene om de slår seg sammen til ett idrettslag, mens andre idrettslag tror det er en fare for at mange av anleggene vil stå ubrukt.

En av ulempene som blir nevnt er at det er forholdsvis store avstander i kommunen og at det kan bli vanskelig å få tilhørighet til et idrettslag som ikke er så nær der du bor.

Det er fortsatt veldig tidlig i prosessen og det er naturlig å tro at en sammenslåing av seks idrettslag vil ta en del tid å gjennomføre om alle idrettslagene blir enig om det.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Ola Bjørkøy er leder i Meldal idrettsråd og sier at saken vil blir diskutert i idrettsrådet like etter påske.
Leder i Meldal IL, Arne Berg, sier idrettslaget er positive til en sammenslåing. Foto: ARKIV