- Nå er vi en hjørnesteinsbedrift i Agdenes, men snart bli vi en liten bedriften i en utkant av en stor kommune, sier Arve Skorstad, daglig leder i Storvask AS, som pratet under en fagdag for næringslivet i kommende Orkland kommune på Meldal videregående skole tirsdag.

Han skrøt veldig av samarbeidet med Agdenes kommune, og uttrykte an anelse bekymring for hvordan det blir å komme inn i en større kommune. Ikke minst da Storvask mistet St. Olavs hospital som kunde i 2015, og dermed 70 prosent av oppdragsmengden i Lensvik, var Agdenes kommune en viktig støttespiller.

- Kommunen var på plass hos oss tvert vi mistet St. Olavs, og spurte hva de kunne hjelpe oss med. De har virkelig tatt vare på oss som hjørnesteinsbedrift. Det ble til at vi fikk omstillingsstøtte fra kommunen, og valgte å satse videre på vaskeriet i Lensvik den gangen. Avdelinga vår i Trondheim ble også rammet, men vi så ingenting til Rita Ottervik, sier Skorstad, for å sette ting i perspektiv.

Kjappe avklaringer

Nå er situasjonen snudd for Storvask, etter at de nylig vant tilbake anbudet på tøyvask for St. Olavs hospital og i tillegg Helse Nord-Trøndelag. Nå ligger det an for utbygging og oppbemanning med 30 nye ansatte.

- For oss har nærheten til rådhuset vært viktig. Det er viktig å vite at vi får tak i noen der. Vi får møter på kort varsel og kjappe avklaringer på ting. Viljen til kommunen er viktig, at de er der og vil snakke med oss. Hvordan blir dette i framtida? undret han.

Veistandard er han også opptatt av, og erfarer selv dette på kroppen (eller skal vi si bilen) når han pendler mellom hjemmet i Trondheim og vaskeriet i Lensvik.

- Vi kjører ut til 82 sykehjem og 60 overnattingssteder, og enda flere biler blir det når vi starter opp med sykehusene igjen. Vi skiftet nettopp ut to av våre biler, som hadde skap som var helt sundrista. Det er noen vanvittige veier, som gir store kostnader på bilene våre, sier han.

Rekruttering

Viktigheten av differensiert arbeidsgiveravgift ble også trukket fram av Skorstad. Dette var med i regnestykket da bedriften bestemte seg for videre satsing i Lensvik etter nedturen i 2015.

- Vannavgiften er også viktig for oss. Vi bruker 24 000 kubikk vann hvert år, sa han.

Han nevnte også skoler, barnehager og boliger som viktig, nå som det skal rekrutteres ny arbeidskraft som må ha et tilbud i kommunen.