Svein Endre Møkkelgård (48) er mest kjent som sjef innen bygg og anlegg i Orkdal. Tidligere jobbet han i Orkdal kommune, men nå i mange år har han vært daglig leder i Orkla Maskin.

Tirsdag denne uka tok han på et verv som styreleder i Trondheim cheerleadingklubb, eller Nixies Cheerteam som det kaller seg. Det skjedde på klubbens årsmøte.

- Hvordan havnet du der?

- Jeg har en jentunge i huset som har drevet med dette i mange år. Det er min inngang i denne sporten, svarer Møkkelgård.

Jentungen er Kine Kalstad. 16-åringen, som er Møkkelgårds stedatter, er konkurranseutøver på elitenivå, samt at hun er trener for smårollingene i klubben.

- Så du har ikke drevet med dette selv?

- Nei, ikke i det hele tatt, humrer han.

- Du har ikke prøvd deg på en flikkflakk eller en araber,da?

- Jeg er altfor gammel og støl for sånt, ler han.

- Du er kanskje bedre til å gjøre kunstner med gravemaskin?

- Ja, jeg er nok det.

Nixies cheerleading ble startet som et Cheerdance-lag i 2003 under navnet Nidaros Nixies, og frem til 2008 heiet klubben på det amerikanske fotballaget Nidaros Domers.

I 2006 gikk klubben over til å drive med cheerleading, og i 2008 ble de et konkurranselag som øver in show og trener mot konkurranser.

I april 2013 startet de opp på nytt som en selvstendig klubb: Trondheim Cheerleadingklubb – Nixies Cheerteam.

Klubben har lag og treningsgrupper for gutter og jenter fra fire år og oppover. De teller cirka 180 medlemmer i alderen 4-26 år.

- Hva har du bidratt med så langt?

- Jeg har allerede vært med og framforhandlet en treningsavtale for klubben i en ny flerbrukshall som er under bygging på Flatåsen. Det var jeg med på før jeg ble styreleder. I dag trener vi på Utleira og litt på Strinda, sier mannen, som bor på Byåsen, og som nå har blitt cheerleader (leder av en cheerlederklubb).

Svein Endre Møkkelgård i Orkla Maskin forteller at arbeidet på Fannrem vil pågå i tre måneder. Foto: Øyvind Brostrøm