Fire elever fra niende og tiende klasse ved Rindal skole skal nå videre til Averøy, hvor de skal konkurrere i «Nordmørsfinalen i innovasjonscamp».

Oppdraget til gruppa kom fra Nettverk Nordmøre. De skulle lage en film til en anti-mobbekampanje for Nettverk Nordmøre. Juryens stemme var klar, gruppen hadde gjort et godt arbeid for å få fram budskapet, og at man ble revet med i dette viktige temaet om mobbing.

Premien for førsteplass var 1000 kroner til hver av elevene, og premien var sponset av hoppid.no.

Årets innovasjonscamp ble gjennomført med stil, og elevene gjorde en god framføring av sine oppgaver. 12 grupper fikk tildelt hver sin oppgave fra næringslivet i Rindal. Her skulle de definere målgruppa selv.

Juryen hadde følgende kriterier som ble lagt i vurderingen av oppgavene:

Introduksjonsdel; idé og løsninger; prosess og begrunnelse; presentasjon.

Næringslivet i Rindal stilte med en mentor som kontaktperson for elevene. Uttalelsen fra de var at dette var artig og at elevene stilte godt forberedt med gode spørsmål og kunnskap om oppgaven som de hadde fått tildelt. Dette er en fin måte å vise fram bedriftene sine for den kommende generasjon, som snart skal ut i videregående skoler og i arbeidslivet.

Gruppe 8 fikk tildelt firmaet iTrollheimen. Det var Anders, Oskar, Gry, og Mina. De laget et trollmuseumsrom med bevis som de hadde funnet etter Trollheimstrollet. De hadde funnet en strikket vott, ei klokke, og mange andre bevis om trollet som de viste frem.

Elevene syntes at dette var et interessant og utfordrende prosjekt.

— Det var ikke så mye vi visste om oppgavene vi fikk. Dette var et prosjekt vi måtte håndtere på egen hånd uten hjelp fra lærere, men mentorene var til god hjel, sier gruppe 8.

Bedriftene som stilte opp var El-Watch, Nettverk Nordmøre, Furkunnjmat ved Britt Moen, iTrollheimen, Svorka, og Bunpris Rindal.