Marit Jørgensen (35) stod som en levende vegg mot Byåsen Bredde. Og på sidelinja jublet en tidligere storkeeper for prestasjonen.

- Marit var helt enorm i dag! fastslo Lise Halgunset.

42-åringen ble etter jul hentet inn av Orkanger-trener Stig Løvseth får i bidra inn mot lagets tre keepere. Og hun er ingen hvem som helst: Lise Kristiansen, som hun het da hun var på toppnivå, stod i mål for Larvik, Nordstrand og Byåsen. Hun har en rekke juniorlandskamper og én A-landskamp for Norge. I tillegg til flere seriemesterskap og cupgull for Larvik. Hun spilte også finale (tap) i europacupen med Larvik.

Jakter godfot

- Hva har du bidratt med?

- Mest å gi de tre keeperne trua på at de er gode, og deretter få det ut i kamp, forklarer hun og roser trioen Marit Jørgensen, Ingrid Foss og Frida Fandin.

Den tidligere keeperkjempen er på ei trening i uka, og hun prøve å finne godfoten til de tre keeperne; finne det unike de er gode på og utvikle dette.

- De er alle supermottakelig for råd og feedback. Potensialet deres er stort, det handler om å få selvtillit, sier hun.

Unner hverandre suksess

- Hvordan vil du beskrive Jørgensens spill mot Byåsen?

- I håndball er en redningsprosent på 50 definert som verdensklasse. Marit var nok langt over denne prosenten i dag. Og det fine er at de andre to backer opp. De unner hverandre å gjøre det godt, sier Halgunset.

Keeperhelten selv sa følgende: - Det var veldig godt å treffe fra start. Jeg er veldig fornøyd med første omgang spesielt.

- Hva har det betydd at Halgunset har kommet inn og bidratt?

- Det har vært gull verdt! Hun er jo ingen hvem som helst, og hun gir oss trua på oss selv. I tillegg er hun ei veldig sprudlende dame, svarer 35-åringen fra Lensvik, som drev bortelaget til fortvilelse med redninger høyt og lavt.

Årsbeste

- Var dette årsbeste av deg?

- Ja, det var det nok, sier hun.

2.divisjonslaget gikk rett i strupen på gjestene fra Trondheim. Og med keeper Marit Jørgensen i praktslag, ble kampen aldri spennende.

- Det var en god kamp. Vi kom godt i gang fra start, og fikk flere lettkjøpte mål etter keeperredninger og kontringer. Marit viste klasse. Hun tok det hun skal ta og litt mer, smiler trener Stig Løvseth.

Fullføre sesongen

Han roser også forsvarsspillet, og at det er jbbet godt på trening i forkant av kampen.

- All honnør til spillerne. De har gjennom hele sesongen trent godt og møtt opp på trening. Treningsviljen og treningskulturen er bra i dette laget, og da klarer vi også å utvikle oss, noe vi har gjort sammenlignet med i fjor, sier Løvseth.

Orkanger-damene berget plassen i divisjonen allerede fire serierunder før slutt. Det gjenstår nå tre kamper av årets sesong, mot Sverresborg (hjemme), Volda (borte) og Bergsøy (borte).

- Det har vært en god sesong. Men vi skal fullføre helt ut, sier han.

KAMPFAKTA:

2. divisjon avdeling 3

Håndball

Orklahallen 22. mars

Orkanger-Byåsen Bredde 37-18 (22-8)

Laget: Frida Elise Rørseth Fandin, Marie Gjerstad (7), Kirsti Lund, Kine Landrø (8), Oda Sterten (5), Marthe Togstad, Silje Solem, Ingrid Westergren Foss, Lina Marie Myklebust Torvik (7), Veronika Myran Wee (3), Marit Jørgensen, Sigrid Ysland, Hege Syrstadeng, Mina Løseth (4), Cecilie Stav (3).

Dommere: Julianne Kristine Fjær og Veronika Talseth Bostad

Utvisninger: Orkanger: 2x2 min, Byåsen Bredde: 2x2 min

Lise Halgunset jobbet med keeperne da det var timeout. Marit Jørgensen til venstre. Foto: Øyvind Brostrøm
Laget kunne juble etter en praktkamp mot Byåsen Bredde. Foto: Øyvind Brostrøm