Det var til slutt Svorkmo som stakk av med seieren da Rindal IL arrangerte turnering for seniorlag i Rindalshallen lørdag 24. mars. Til sammen var åtte lag påmeldt cupen: Rindal og KIL/Hemne stile med to lag hver, mens Rennebu, Orkanger, Oppdal og Svorkmo stilte med ett lag.

Slo Rennebu i finalen

Svorkmo ble nummer to i gruppa si etter 9-0-seier mot Rindal 2, 6–2 mot KIL/Hemne 1 og 1-3-tap for Rennebu. I sluttspillet gikk det langt bedre for Svorkmo som vant 1–0 mot Oppdal i kvartfinalen, før de slo Orkanger 5–0 i semifinalen. I finalen ventet Rennebu som de tapte mot i gruppespillet, men i finalen var det Svorkmo som viste seg som det sterkeste laget og vant til slutt 4-2.

- Det var en solid gjennomført cup for vår del. Vi tapte en kamp, men i resten av kampene var vi det beste laget. Rennebu ga oss tøff motstand i finalen, så det var nok de to beste lagene som møttes der, sier Svorkmo-trener Gøran Aakerholm.

Svorkmo stilte med følgende lag: Henrik Kvernberg, Tom Even Gundersen, Espen Westberg, Andreas Opphaug, Bjørn Aasen, Martin Aakerholm, Gøran Aakerholm, Ola Solhaug, Torodd Asphjell, Jacob Berntzen og Even Ysland.

Favoritter?

Svorkmo har forsterket laget foran årets sesong. Blant annet har Are Groven, Torodd Asphjell, Per Olav Jensen, Jacob Berntzen og Anders Vuttudal skrevet under foran årets sesong. Både Asphjell og Berntzen har vært i klubben tidligere. Såpass med forsterkninger gjør Svorkmo til en av favorittene i årets 5. divisjon. Aakerholm er ikke helt uenig i det.

- Det er litt vanskelig å si for jeg vet ikke helt hvor gode bylagene i avdelingen er. I fjor var vi med i toppen og vi har et mål om å være med i toppen i år også, sier Aakerholm.

Godt treningsoppmøte

Aakerholm har stor tro på at Svorkmo skal være bedre enn de var i fjor. Han peker på at klubben nå har en bredere stall, samt at treningsoppmøte er høyere enn noen gang.

- Vi har vært heldig med en stor treningsgruppe hele vinteren. Vi tåler bedre at vi har forfall på enkeltspillere og det gjorde vi ikke i fjor. I tillegg har det vært viktig å ha fått inn to keepere til, slik at vi til tider har hatt tre keepere på trening og det har gjort treningene mye bedre også, sier Aakerholm.

Populær klubb

Svorkmo har de siste årene blitt en klubb som mange spillere trekker til og mange av spillerne har en fortid i Orkla.

- Det er litt vanskelig å si hvorfor klubben har blitt såpass populær, men de fleste som spiller på Svorkmo har også spilt på Orkla. I tillegg er det ikke så stort aldersspenn på A-laget. Mange av spillerne har spilt sammen som både guttespillere og juniorer. Det er mange som kjenner hverandre og det er et veldig godt miljø i spillergruppa, sier Aakerholm.

Orkanger på 3. plass

OIFs herrelag gjorde også sakene sine bra i Rindalshallen. Laget besto av en gjeng som ikke har fått så mange treninger sammen, men likevel vant de gruppespillet sitt og stakk til slutt av med 3. plass i turneringen etter 2-1-seier i bronsefinalen mot arrangørklubben Rindal.

- Mye positivt i denne cupen. Vi er en fersk gjeng som har fått øvd lite sammen, men med noen uker til før seriestart så skal vi sakte men sikkert bli bedre og bedre. Vi møtte motstand som vi møter i serien og vi fikk mange svar i dag hvor vi står. Vil gratulere alle gutta i dag for en flott innsats med mye god fotball, sier Ketil Stellander.

oyvind.brostrom@avisa-st.no

926 86 333

Orkanger gjorde også sine saker bra i Rindalshallen og vant bronsefinalen 2-1 mot arrangørklubben Rindal.