Hemne

«Nettdating med overspenning». Det er en tittel som lover godt når Røstkvervet Ungdomslag på Hellandsjøen igjen er klar for scenen med sin oppsetning nummer elleve.

Lørdag 14. og onsdag 18. april er det duket for komedien som er skrevet av danske Knud Erik Meyer Ibsen. Og vi tror så godt på ungdomslaget som reklamerer med «latter og forvirring på høyt plan» på plakaten.

Pinlige møter

Arne Ivar Ness har sammen med Liv Kristin Fævelen Valaas hovedrollen som ekteparet Verner og Birthe Madsen.

— De to sliter litt med økonomien, og da får de en forretningsidé om å satse på nettdating. Vi røper vel ikke så altfor mye hvis vi antyder at alt ikke går helt etter planen, forteller Arne Ivar Ness.

Et postbud (Oddlaug Johanne «Okke» Eide) bidrar på sin måte til å forverre forviklingene.

Ellers er det kjente fjes å se på scenen; Erik Snekvik, Anne Marie Lenes, Harald Holm, Gunn Anita Edvardsen og Jørund Heim (ny av året).

— Forestillinga er i to akter, og ting løser seg etter hvert. Men noen pinlige møter mellom personer som har laget falske profiler på nettdatingsprogrammet blir det nok, sier Ness.

Berømmer lagspillet

Røstkvervet Ungdomslag har laget seg et varemerke av å satse stort på komedier med masse forviklinger, misforståelser og høyt tempo. Dette har publikum også vist å sette pris på. Gjengen drar fulle hus så å si hver eneste gang.

Arne Ivar Ness roser også dem de kaller «attomgjengen», alle dem som har ansvar for scene, lyd, lys, kostymer og alt det andre som skal til.

— De gjør en kjempejobb. Å sette opp revy og teater er et lagspill, sier Ness.

Andreas Ven Langø er instruktør for «Nettdating med overspenning», og har du tenkt deg på forestilling, får du billetter gjennom appen e-billett eller du kjøper ved døra. Det siste alternativet kan være gambling...

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300