Lørdag 14. april inviterer iTrollheimen og Thon Hotell Vårsøg i Surnadal på skitur til Snota med Gøran Bolme som kjentmann. På toppen av Snota lover han en aldri så liten konsert.

Er med på alt

- Hotellet i Surnadal har fokus på å knytte til seg lokale aktører, og vi, i Trollheimen, er med på alt, sier Gøran Bolme som gleder seg til å være kjentmann for skifolket som skal på toppen av Snota denne lørdagen i april.

- Og skulle det gå litt trått underveis, tar jeg fram gitaren og vi tar en trall, sier friluftsmannen, musikeren og gjøgleren Bolme.

- En ordentlig tur

Å gå på ski på Snota er en krevende tur.

- Jeg vil kalle det et utfordrende lavterskeltilbud. De som deltar, bør med fordel ha gått på ski tidligere i år, sier Bolme.

Selv lengda på skituren er ikke avskrekkende. Det er 11 km hver vei, men utfordringa på en slik topptur er høydemeterne da Snota ruver godt med sine 1669 høydemeter. Underveis skal 1180 høydemeter forseres.

- Det er ikke en svipptur, men heller ikke en ekstremtur. Det er en ordentlig tur, sier Bolme og beskriver første etappe av turen fra Gråhaugen til Svartvatnet som en god slakk motbakke som ikke byr på noe som helst problem.

Fra Svartvatnet begynner oppoverbakkene, og fra gryta ved foten av fjellet er det bratt.

Ifølge Bolme bør det absolutt være fjellski, og han anbefaler feller under skia.

Snota-konsert

Skituren er del av en større pakke som starter fredag 13. april på Thon Hotell Vårsøg i Surnadal. På selve turdagen på lørdag, blir skigåerne utstyrt med Snota-niste fra hotellet.

- Det er viktig med god mat for å fylle på med energi, sier Bolme.

Turfølget blir skysset til Gråhaugen der turen starter, og hvor Bolme underveis på skituren forteller om seterdrift og andre historier fra dalen hvor han regner seg som lommekjent. Ettersom han har lovet å ta med gitaren, ser han ikke bort fra at den blir tatt fram underveis på turen for å muntre opp deltakerne om det skulle butte imot. Vel fram på toppen av Snota holder han trolig tidenes første konsert Snota-konsert.

Avslutter med yoga

- Dette er en tur for dem som ønsker å få litt historie og kultur på kjøpet, sier Bolme som lover et godt og jevnt tempo da målet er å få alle til topps.

Etter vel endt tur, er det yoga på hotellet for å strekke ut etterfulgt av en god middag med mimring om dagens økt.

Påmeldingsfrist til opplevelsesturen med Snota som mål, er onsdag 11. april.