31. mai og 1. juni har Are Hembre 10-årsjubileum i Gammelgruva på Løkken med Halvdan Sivertsen, Ole Edvard Antonsen og Rein Alexander som gjester.

Ser opp til

- Alle tre har vært med tidligere, men de har aldri opptrådt sammen, sier Are Hembre som synes det er stor stas å få med seg så profilerte og dyktige artister som favner et så stort og bredt publikum.

- Dette er artister jeg ser opp til, som jeg har lært mye av og som jeg kommer til å lære mye av i framtida, sier den 26 år gamle konsertarrangøren.

Takk til hjembygda

Are Hembre var bare 16 år da han slo igjennom sanger. Han utmerket seg som et stort naturtalent og har siden gjort sang til en levevei. Den første gruvekonserten i 2009 arrangerte han som en takk til hjembygda hvor han vokste opp som guttungen. Og det har aldri vært noen tvil om at han har sterke bindinger til Gammelgruva som konsertsal.

- Gruva selv er en severdighet for mange. Når den fylles med gode musikere som er genuine fortellere og har hjertet for musikken, blir det to vinklinger i en og samme sak, mener Hembre som gleder seg til nok en gruvekonsert hvor den gode musikken og de gode melodiene skal råde.

Unik konsertsal

I tillegg til de tre gjesteartistene som er hentet fra øverste hylle i norsk musikkliv, deltar kammerkoret Aurum fra Trondheim og et orkester under ledelse av Trond Hustad.

Årets konserter som er torsdag 31. mai og fredag 1. juni, er en slags oppsamling av noen av høydepunktene av Hembres konserter i denne slitets katedral på Løkken Verk som av flere blir omtalt som en av landets flotteste konsertsaler. Selvsagt har det mye med artistene å gjøre, men så har det også med den helt unike opplevelsen å oppleve storslått musikk i Fagerlisalen som ligger 800 meter inn i fjellet, og der vandringa inn i fjellet er en opplevelse i seg selv.

Lørdag 14. april starter billettsalget til konserten som altså blir Are Hembres tiende gruvekonsert. Nytt av året for øvrig er at det er nummererte plasser. Dette for å unngå trengselen utenfor inngangen, og at folk også kan kose seg mer i området utenfor gruva.

Rein Alexander og Are Hembre synger sammen så ofte de kan. I år er Rein Alexander gjest i Gammelgruva. Foto: presse