Samtidig kan Orkanger få et tidsriktig bibliotek; en allsidig møteplass på dag og kveld, og en arena for mange aktiviteter.

Kino og bibliotek vil stimulere næringslivet vårt. Flere vil bruke tilbud i vår egen kommune, i stedet for å reise til Trondheim eller sitte hjemme. Det skaper ringvirkninger og gir merinntekter også til Orkland kommune.

Orkanger Sentrumsforening arbeider for at politikerne våre skal bidra til å skape et attraktivt sentrum, slik de har vedtatt. Kino og bibliotek i tilknytning til handlegata er det aller beste tiltaket i så måte. Men det haster, for sentrum er sårbart. Både netthandel og spredning av handelen er en trussel mot sentrumskjerner som på Orkanger. Ei gate med bare leiligheter og kontor er ikke noe levende sentrum. Derfor er det så viktig å gripe den muligheten som byr seg nå til et samarbeid mellom Orkdal kommune og privat næringsliv på Rømme.

Enkelte politikere brøt med eget partiprogram for å spre detaljhandelen til Laksøra. Vedtaket er fattet, men det ble samtidig sagt at man skulle finne andre tiltak for å styrke sentrum. Et sterkt og attraktivt sentrum er ikke bra bare for oss som driver næring i bykjernen, men viktig for hele den kommende Orkland kommune. Vi skal ha flere til å bo her og bruke egne tilbud.

Orkanger Sentrumsforening vil rette en takk til politikerne som står på for at vi får et vedtak om kino og bibliotek på Rømme ved budsjettbehandlinga i høst. Vi håper alle nå velger å se etter muligheter framfor problemer.