Orkdal/Skaun

— Det her var veldig stort, artig, og helt utrolig! Jeg har nesten ikke ord.

Det sier en glad 16-åring fra Fannrem som var én av to som gikk videre fra UKMs fylkesmønstring i helga.

Dyktige deltakere

— Mamma og bestefar var med meg, men vi mistet egentlig håpet når de begynte å pakke sammen kunsten uten at jeg hadde fått beskjed om at jeg hadde gått videre. Faktisk fikk jeg vite det etter kunsten min var pakket ned, sier Ingebrigt Flor.

Ingebrigt Flors kunstverk «Kunst ingen forstår» gikk videre fra UKMs fylkesmønstring. Det er andre gang Flor deltar og går videre til fylkesmønstringa, men det er første gang han går videre til finalen.

Unggutten forteller at han har gått åtte år på kulturskolen, og har fått dyrket interessen kunst der.

— Neste år skal jeg begynne på kunstskole, linja Design, kunst- og håndverk i Meldal. Det er utrolig artig å holde på med kunst. Jeg har lyst til å bli kunstlærer på kulturskole selv, etter hvert.

For å få laget kunstverket «Kunst ingen forstår» har han brukt tape som han rullet rundt sin egen fot og hånd – med limsiden ut – før han lirket det av og fylte det med papir. Deretter brukte han blant annet lim og gullspray, og stativet er rett og slett en bit av ei klokke.

Spennende film

Den andre deltakeren som gikk videre til var et samarbeid mellom seks elever fra Skaun og Filmbussen. Filmen heter «Skyggen fra havet» og må vel kunne sies å komme under kategorien «thriller». Medvirkende elever er: Eivind Flå, Irja Røstum, Julian Mortensen, Lotte Østbyaug, Olav Johannes Jacobsen og Sebastian Flå. Det lyktes ikke ST å komme i kontakt med de dyktige filmskaperne før saken gikk i trykken.

— Det var veldig stor konkurranse, så jeg er kjempefornøyd med å gå videre, sier en meget blidspent Ingebrigt Flor. Foto: Privat