I helga ble en avløpspumpestasjon tilhørende Orkdal kommune på Laksøra på Orkanger totalskadd.

- Vi vet ikke eksakt hva som har skjedd. Men ut i fra skadene å dømme, antar vi at et større kjøretøy har kjørt på bygget, sier Nils Arne Sletvold, teknisk sjef i Orkdal kommune.

Avløpsstasjonen står helt i nærheten av klubbhuset til den gamle NAF-stasjonen (glattkjøringsbanen), bak Obs Bygg-butikken. I tillegg til at selve bygget er skadet og revet av grunnmuren, er det også skader på elektrisk anlegg og andre komponenter inne i huset.

- Skadeverket har skjedd en gang mellom fredag ettermiddag og søndag formiddag. Vi ser også at det ble en jordfeil på anlegget klokka 01.30 natt til lørdag, så det er nærliggende å tro at skadeverket kan ha skjedd da, sier Sletvold.

Saken er meldt til politiet. Og den vil ifølge Sletvold bli anmeldt.

- Det er snakk om store skader. Bygget er totalskadd og må erstattes med et nytt. I tillegg er komponenter ødelagt, blant annet etter at vann har stått og sprutet der inne. Vi har varslet forsikringsselskapet om hendelsen. De skal nå komme med en takstmann for å taksere skaden. Vi har en egenandel på 50 000 kroner på slike bygg, og skadene blir langt over det, sier han.

- Politiet har vært på stedet, og vi er interessert i tips i saken, sier Arnt Johansen, etterforskningsleder ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

En avløpspumpestasjon pumper kloakken videre til et renseanlegg. I dette tilfellet pumpes kloakken fra området Laksøra/Beitøra ned til anlegget på Grønøra.

- Hva betyr skadene for de som er knyttet til denne avløpspumpestasjonen?

- De merker ingenting, sier Sletvold.

Rett etter at dette skjedde måtte kloakken fra området gå i overløp og sendes rett ut i elva. Dette ble mandag formiddag fikset midlertidig sånn at kloakken nå sendes til Grønøra som normalt.

- Da er pumpestasjonen midlertidig satt i drift igjen, slik at avløp pumpes til Gammelosen renseanlegg som forutsatt. Det vil være midlertidig drift frem til at stasjonen settes i stand igjen, skriver Sletvold i en epost til ST mandag klokka 13.30.