Trondhjemmeren Johan Magnus Fjær (33) er ny butikksjef på Coop Extra i Buvika. Det har han offisielt vært siden februar, etter en kort periode som sjefsvikar.

– Jeg gikk inn i et vikariat i januar 2018, og så gikk det vel en måned før jeg fikk jobben på permanent basis etter å ha vært gjennom en søknadsprosesse, sier Fjær til ST.

33-åringen har ikke jobbet i butikken i Buvika tidligere, men har sjefserfaring fra Coop-systemet, senest som butikksjef på Kvål, i Melhus kommune.

– Dette er den fjerde butikken jeg er butikksjef i. Det er litt tilfeldig det at jeg har flyttet såpass mye, men det handler om at jeg har tatt mulighetene når de har vært der. Det lyses jo ut stillinger og så søker man når man føler man har behov for påfyll, eller fordi man blir anbefalt til stillingen.

Stort potensiale

Fjær, som pendler til Buvika fra Klæbu, der han bor sammen med to barn og samboer, har merket seg det betydelige potensialet som finnes i Skaun kommune.

– Jeg tror det er et sted med stort potensiale med så mye tilflytting over tid, noe som betyr stor kundemasse. Jeg ser at butikken har muligheten til å øke omsetningen ytterligere.

– Så målet er å gjøre det som har vært bra tidligere, enda bedre?

– Det håper jeg selvfølgelig. Jeg ser jo at det sammemnlignbare markedet har vært litt trått, men det har vært en fin vekst hittil i år.

I følge Fjær hadde hadde butikken en omsetningsvekst på i underkant av seks prosent i 2017.

En synlig sjef

Den nye sjefen har som mål å bli en synlig sjef - ikke en som i hovedsak befinner seg på kontoret på bakrommet.

– Hovedfokuset mitt er å være ute i butikk, å være tilgjengelig, og så håper jeg å få en god dialog med kundene. Det føler jeg er en av mine styrker fra tidligere, det vil jeg profittere på fortsatt.

– Hvordan vil kundene merke den nye sjefens tilstedeværelse?

– Jeg håper folk vil se at vi skal ha fullt fokus på frukt og grønt. Og så håper vi å holde en ren og ryddig butikk gjennom uka.

Den nye butikksjefen tok over som butikksjef etter Fredrik Selnes Olaussen.