KIL/Hemne har mistet en rekke spillere de siste to sesongene. Foran fjorårets sesong ga nesten et helt fotballag seg etter nedrykket fra 3. divisjon og foran årets sesong har nesten like mange gitt seg. Det har med andre ord vært et enormt generasjonsskifte i klubben på få år. Det var dermed knyttet en viss spenning til hvordan årets utgave av KIL/Hemne ville klare seg med ny spillende trener i Daniel Krogstad.

Tok grep

Og det var nettopp treneren som viste vei for et ungt KIL/Hemne lørdag. Krogstad som har erfaring fra Ranheim i 1. divisjon i fem sesonger og flere sesonger for Strindheim i 2. divisjon viste at han har få problemer med å ta nivået i 4. divisjon. Etter 17 minutter sendte han KIL/Hemne i føringen og det ble også pauseresultatet. Etter en drøy time sørget samme mann for 2–0 og helt på tampen fullførte han sitt hat trick på Hemne Sparebank Arena.

- Det var veldig greit å komme i gang med seier og holde nullen. Nå vet ikke jeg hvor sterke Tydal blir i år, men likevel er det godt å starte med tre poeng, sier Krogstad.

Kampen levde

På stillingen 1–0 var kampen forholdsvis åpen, men på 2–0 var treneren sikker på at poengene kom til å bli igjen i Ånesøyan.

- Vi følte vi hadde grei kontroll, men kampen lever alltid når stillingen er 1–0. Da vi fikk 2–0 var jeg sikker på at vi kom til å vinne, sier Krogstad.

- Hat trick i første kamp. Blir det mange mål på deg i år?

- Det kan hende jeg kommer til å score en del. Det ble vel 16–17 mål i fjor og jeg er jo grei til å avslutte, så det blir nok noen mål i år også, sier Krogstad.

- Kan hevde oss greit

Til tross for at flere spillere har gitt seg i KIL/Hemne, tror Krogstad at laget skal bite greit fra seg i 4. divisjon i år.

- Om vi får med de beste spillerne, så skal vi hevde oss greit i 4. divisjon. Det har jo vært veldig store forandringer på kort tid her, så det vil nok ta litt tid før vi har et lag i 3. divisjon igjen. Å rykke opp er en ting, men du skal helst ha noe å gjøre i 3. divisjon om en rykker opp, sier Krogstad.