Anders L. Wolden kan etter hvert vise til relativ lang fartstid som trener både i Norge og USA, og de siste årene har orkdalingen, med base på Bjerke travbane, etablert seg som en av landets aller beste travtrenere. Vegard L. Wolden har valgt å følge i storebrors fotspor, og om kort tid vil Vegard være ferdig utdannet travtrener.

Fruktbart samarbeid

Men suksessen med de to brødrene Wolden i tospann, har allerede blomstret så det holder. I 2014 kjøpte minstemann Vegard kaldblodshingsten Will Prinsen på åringsaukjsonen på Bjerke sammen med trondheimsmannen Kolbjørn Selmer. Vegard trente hingsten fram til kriteriedeltakelse både i Norge og Sverige som treåring. Like før derby i fjor, valgte han å sette hesten hos broder Anders, slik at han skulle få gjøre den siste finishen med hesten foran derby. Resultatet ble derbyseier og en seierssjekk på 750 000 kroner. Seieren bekreftet at Vegard hadde gjort en utrolig god jobb med grunntrening og alle forberedelser, mens Anders beviste sine evner til å foredle til det perfekte.

Etter triumfen uttalte Vegard at en modell hvor han grunntrener og «lager» unghestene, og hvor storebror overtar og gjør den siste finishen før start i de større løpene, vil bli en forretningsmodell brødrene vil satse på når han er ferdig utdannet travtrener og kan starte sin egen virksomhet.

Vegard Wolden har stått for grunntreninga av Millminx, som er blitt ei seiersmaskin av rang.

To V75-triumfer

Og modellen er allerede godt kvalitetssikret. Will Prinsen er nemlig ikke det eneste suksesseksempelet på brødrenes samarbeid. Per E. Garberg og Vegard Wolden eier varmblodshoppa Millminx sammen, og det er Vegard som har stått for den krevende og møysommelige unghesttreninga. Før jul var hesten langt på vei klar for løp etter en god del helseproblemer i fjor, og Vegard valgte da å sette hesten til sin bror, slik at han kunne foreta de siste justeringene. Og resultatet av brødrenes håndverk ble synlig umiddelbart. På de seks første løpene i år, ble det fire seirer, én annen og én tredje, samt 114 000 kroner innkjørt.

Lørdag var det duket for nok en eksamen for Wolden-samarbeidet, da både Will Prinsen og Millminx skulle starte i V75 på Bjerke. Fasiten ble seier til Will Prinsen verdt 60 000 kroner i V75-4, og seier til Millminx i Support Justices hoppeløp, verdt 50 000 kroner.

-Enestående

Det betyr at Millminx har vunnet fem løp og tjent 164 000 kroner så langt i år, mens Will Prinsen har vunnet to og tjent 234 000 kroner.

- Jeg hadde ikke engang våget å drømme om slike resultater da vi gikk inn i 2018. Brødrene Wolden har gjort en enestående jobb med Millminx. Nå er det bare å krysse fingrene for at det går bra også i fortsettelsen, sier Per E. Garberg, og legger til at finalen i hoppecupen på Bjerke i mai, er nest store mål for Millminx.