16-åringen var én av tjue nordmenn som var tatt ut til å representere Norge mesterskapet i Ragnarok, en spillmodus i dataspillet Minecraft, utviklet av NRK Super.

I mesterskapet konkurrerte Norge mot Finland, der spillet går ut på at lagene samarbeider strategisk om å angripe hverandres «tårn».

– Det gikk faktisk mye bedre enn jeg forventet! Finnene fikk ikke inn et eneste slag på tårnet vårt igjennom alle de tre matchene vi spilte. Noe som jeg må si er stort, så forsvaret gjorde det supert! Og angrepet gjorde det sykt bra òg, noe som jeg forventet, sier Holstad til ST etter triumfen.

Det norske laget hadde grunn til å feire etter å ha knust Finland. Meldalingen Jan Elling Holstad helt til høyre.

Ledet angrepet

Holstad, som til daglig er elev ved Orkdal videregående skole, fikk utvidet ansvar for å organisere det norske angrepsspillet, noe han lyktes bra med. Sitt eget spill var han derimot ikke like fornøyd med.

– For å være ærlig så gjorde jeg det verre enn jeg hadde forventet. Kanskje fordi det var litt uvant å spille med en så stor skjerm i forhold til den jeg har hjemme.

Før helga reiste deltagerne fra sine respektive hjemsteder til NRK sine lokaler på Marienlyst i Oslo, der konkurransen ble sendt direkte på NRK Super og på YouTube-kanaler. Holstad merket godt at dette var noe annet enn å sitte hjemme på gutterommet.

– Nervene holdt på å drepe meg før jeg skulle springe inn. Jeg gruet meg noe sykt! Ellers så klarte jeg meg helt fint resten av streamen. Flere ganger så glemte jeg til og med at jeg var med i en stream!

Jan Elling Holstad øvde på gutterommet før avreise.

Reddet Norge

Etter at seieren var klar benyttet Holstad og laget anledningen til å feire seieren over finnene. I tidligere nordiske mesterskap har også Danmark deltatt, men denne gangen var det altså bare Norge og Finland.

– Det å representere norge var sykt kult! Og jeg vil gjerne være med på mer av dette. Forhåpentligvis så blir det flere Ragnarok-mesterskap fremover. Og hvis vi er heldige så blir sikkert Danmark og Sverige også med!

– Blir det riktig å si at en meldaling reddet Norge fra undergang?

– I den første runden, ja, sikkert! Men i resten av rundene så gjorde jeg det helt forferdelig.