For snart to uker fikk senterleder ved Oti, Roy Johansen, telefon fra regiondirektør i Thon eiendom, Aage Lilleberg.

- Han fortalte at de hadde tatt en beslutning om at de ønsket én senterleder for både Amfi og Oti, og de ville høre om jeg var interessert.

- Hva gikk gjennom hodet ditt da?

- Spørsmålet kom som lyn fra klar himmel, og det raste enormt mange tanker gjennom hodet mitt på 0,5 sekunder. Men svaret mitt var umiddelbart «ja», forteller Johansen som høsten 2013 ble ansatt som leder for Oti-sentret.

Krevende tid

Han ledet senteret gjennom ei tung tid, der flere butikker la ned drifta. Men Johansen ga aldri opp, og fortsatte å spre glede og entusiasme ved senteret.

For to år siden kom Amfi-eierne - med Amfi-gründer Lars Løseth i spissen - inn som eiere av Oti-senteret. Det ble en vitamininnsprøytning, og siden har Oti fått flere store etableringer, deriblant Skeidar, Europris og nå snart Rusta.

Eva Johansen slutter

Etter at de to sentrene fikk samme eier, har det vært en mer bevisst styring av hvilke butikker man ønsker hvor, og man har hatt et overordnet blikk på driften av sentrene.

Nå var det behov for en ny sjef ved Amfi. Dagens senterleder, Eva Johansen, går nemlig over i jobben som eiendomssjef i Thon eiendom, og skal ha ansvar for kjøpesenter i nordlige Trøndelag.

- I den forbindelse ønsker vi å organisere senterdriften på Orkanger med én senterleder. Vi har gode erfaringer fra andre steder der senter med samme eier ligger tett. I fjor gjorde vi det samme i Namsos, forteller Aage Lilleberg, som er regiondirektør i Thon eiendom.

- Vi ønsker Roy i denne jobben, fordi vi mener han er rett person for oppgaven.

Beinbrudd

Johansen tiltrer stillinga 1. mai, og vil ha en overlappingsperiode sammen med Eva Johansen. Men de første ukene vil storparten av arbeidet skje hjemme fra toppleiligheten på hjørnet av Remegården. Johansen pådro seg nemlig et beinbrudd under sin årlige sykkeltur i Spania.

- Jeg håper å være fysisk på plass innen 1. juni, sier Johansen som vil lede en bedrift med over 500 ansatte.

Han fullroser Eva Johansen, og den dialogen har hatt hatt med henne over lengre tid:

- Det er utrolig verdifullt at vi har en så god dialog. Den er særs god. Hun er raus og særdeles anerkjennende overfor alle som har sitt virke ved Amfi Orkanger. Det har jeg veldig sans for. Hun sprer positivtet, og det gjør noe med meg også.

Styrker Orkanger

Roy Johansen gleder seg veldig til å ta fatt på oppgaven som leder av Orkdals to kjøpesenter.

- Jeg må sette meg inn i mye, og det blir viktig å kombinere dagens suksessfaktorer ved Amfi med det jeg har i min sekk. Jeg tror det ligger masse muligheter som kan forsterke Orkanger som regionsenter. Innen varehandel er det fortsatt store muligheter; hvordan kan vi utvide kaka, bli bedre på kvalitet slik at kundene blir enda større ambassadører for Orkanger som handelssted, sier sentersjefen som fra terrassen sin i Remegården har utsyn både mot Amfi og Oti.