Onsdag kveld er det duket for 1. runde i den norske cupen. Orkla tok seg til cupen etter å ha slått ut NTNUI med 3–0 i den første kvalifiseringsrunden og Melhus 6–0 i den andre kvalifiseringsrunden. Det var som vanlig knyttet en del spenning til hvem Orkla skulle møte i den første offisielle runden i NM og en må nok slå fast at det på langt nær ble noen drømmetrekning da 2. divisjonslaget Nardo ble motstander.

Håpte på «enkel motstand»

Stig Kammen uttalte etter Melhus-kampen at han personlig håpet på en overkommelig motstander som for eksempel Strindheim eller Trygg/Lade i den første runden og heller et storlag i den andre runden. Slik gikk det ikke og Orkla må slå 2. divisjonslaget Nardo for å eventuelt få møte et storlag i den andre runden. Kammen var langt fra negativ til å møte sin gamle klubb da oppsettet var klart.

- Det er en spennende trekning for oss sportslig, men så spørs det om det er like attraktivt for publikum. Det var fem lag vi kom til å være underdog mot og det var Rosenborg, Ranheim, Levanger, Stjørdals-Blink og Nardo, sa Kammen.

Kjenner laget godt

Nardo er barndomsklubben til Orkla-treneren og det var nettopp Nardo Kammen kom fra da han signerte for Orkla før årets sesong.

- Det positive er at jeg kjenner Nardo godt og vet hva vi møter. Om vi klarer å demme opp for deres styrker offensivt, så er det muligheter. Vi vet at vi skal klare å skape trøbbel for de aller fleste. I tillegg er det en stor fordel å få kampen på hjemmebane, sier Kammen.

Mulig å slå

Kammen er klar på at det er gode muligheter for at Orkla kan slå Nardo selv om de er underdog i denne kampen, men da må de personlige feilene som laget hadde mot Steinkjer i serieåpningen lukes bort.

- Alle er mulige å slå, men Nardo er et solid lag. De spilte 0–0 mot Arendal som er den klare opprykksfavoritten i 2. divisjon, så det blir en tøff kamp. Hvis vi skal slå Nardo må vi ha en makskamp defensivt. Personlige feil blir i hvert fall straffet hardt av et lag som Nardo. Klarer vi å stenge igjen bakover, så vet vi at vi klarer å score mål nesten uansett motstander, sier Kammen.

Kampen mot Steinkjer i serieåpningen ble langt fra noen pangstart for Orklas del og Kammen varsler flere endringer inn mot Nardo-kampen.

- Jeg kan avsløre at det blir endringer og en av endringene vil nok overraske mange, men det vil jeg ikke gå ut med nå, sier Kammen som holder kortene tett til brystet før cupkampen.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255