Siste rest av veiarbeidet i Klinglien har stått stille i påvente av vårvær, men mandag startes det opp igjen. Det vil bli en periode med stengt vei i forbindelse med asfaltering.

Det er byggeleder Ernst Nøkkevangen i Statens vegvesen som forteller at arbeidet startes opp igjen mandag.

Som kjent var Klinglien stengt en lengre periode fra september i fjor til februar i år som følge av utbedringer. Det er laget ny Skjøtskift bru, veien er rettet ut noe og det er mindre berg inn mot veibanen slik at man har bedre sikt.

Må stenge

Noe av arbeidet ble satt igjen i påvente av at vårværet skulle overta for snø og tele.

- Det er en del jobb som står igjen nå. Det publikum kommer til å erfare, er at vi jobber med: Sprøytebetong på fjellet mot Thamshavnbanen, noe terrengarbeid på utsida av veien, grøfting rundt selve Klinghåmmårn og asfaltering, sier Nøkkevangen.

Den nye brua skal få et skikkelig toppdekke, og det vil føre til et behov for å stenge veien en periode igjen.

- Det vil bli et sted mellom to til fire dager med stengt vei. Vi tilstreber å få til dette i forbindelse med ei helg, slik at ulempene for næringslivet blir så små som mulig, sier Nøkkevangen.

Det skal bli asfalt i Klinglien nå i løpet av våren. Foto: Sivert Kvålsvoll

Ferdig 15. juni

Det er ikke avgjort akkurat når stenginga vil finne sted, men det er trolig snakk om sist på mai eller først på juni.

- Dette vil bli noe av det siste som skjer, før veien skal være endelig ferdig 15. juni. Det skal legges membran på brua, og den trenger ei tid for å herde. Det kan ikke være trafikk på den før det også er lagt asfalt oppå membranen. Dette vil totalt ta to til fire dager.

- Tirsdag hadde vi befaring med entreprenøren, Winsnes Maskin & Transport, og vi skal ha en ny i morgen (fredag). De har sagt de er klare til oppstart mandag, sier Nøkkevangen.

Redusert ferdsel

Han sier publikum må påregne at ett kjørefelt kan bli stengt i perioder fram mot ferdigstilling av veien i juni.

- Det kan bli stengt i ett felt og det kan bli lysregulering, men dette blir kun i korte intervaller og på ulike steder på strekningen, sier Nøkkevangen.

Det vil bli en offisiell åpning av veien med snorklipp en eller annen gang rundt ferdigstillingsdatoen 15. juni.