Den sørlige delen av tidligere Meldal ungdomsskole/Løkken barneskole er så godt som borte. Om kort tid starter bygginga av leiligheter.

Det skal bygges 20 leiligheter på den tidligere skoletomta, mens Løkken Verk montessoriskole fortsatt har tilhold i den gjenstående delen av bygningsmassen. Byggetrinn én er å sette opp to av de fem firemannsboligene, og dette vil ganske raskt komme i gang.

Det er planlagt fem firemannsboliger på tomta, fire like og én med et annet utseende (til høyre).

Eiendomsmegler Kim Roger Laugsand i Heimdal eiendomsmegling, som har ansvar for salget, sier han regner med å ha tre til fem salg i boks i løpet av denne uka.

- Jeg hadde møter med flere interessenter på fredag, og har fem navn på lista som er ganske klare. Jeg skal få avklart en del salg denne uka, og bør ha solgt tre til fem leiligheter i løpet av uka. Interessen har vært positiv, stort sett fra voksne, lokale folk som vil selge eneboligen sin, sier Laugsand.

LES OGSÅ: Bygger 20 leiligheter på MuLb-tomta

Sorteringsarbeid

På skoletomta er riving og sortering av bygningsdeler i full sving – noe må gjøres for hånd og noe puttes rett i container med gravemaskinene. Arnstein Flå fra Gauldal bygg sier dette er det største riveprosjektet bedriften har tatt på seg. Etter at de kjøpte tomta av Meldal kommune, ble det avtalt at bedriften selv skulle ta seg av rivinga. Nå pågår dette med hjelp fra Gaula graveservice AS og Orkdal bygdeservice AS.

Bit for bit plukkes betongbygget ned.

- Vi har holdt på her i over en måned, men det var mye arbeid innvendig først. Det er nå det begynner å vises på tomta, og det er jo artig. Det er mye arbeid og mange regler rundt sortering. Isolasjon, gips og treverk må sorteres og jernet må ut, sier Flå.

Han regner med siste rest av bygningsmassene på den sørlige delen av MuLb-tomta vil være borte i løpet av ei uke.

Bygger uansett

De to firemannsboligene nærmest veien og elva blir byggetrinn én. Videre fortsetter man med de tre andre byggene etter hvert som det kommer kjøpere på banen.

- Nå går vi i gang med bygginga så snart vi har fått gjort unna siste rest av rivinga. Da er det først grunnarbeid som må gjøres, vann og avløp, og det passer godt nå om våren. Interessen er så bra at vi klemmer til uansett nå, sier Jostein Flå, som er daglig leder i Gauldal bygg.

De har hatt suksess med tilsvarende boliger på Korsvegen, hvor 23 av 24 leiligheter nå er solgt.

- Fordelen for interessentene på Løkken, er at de har vært på Korsvegen og fått se leilighetene der både to og tre ganger, sier Flå.

Lager elementene

Så fort tomta er klargjort, blir det støpt plate på mark. Etter dette vil det bare ta ei uke å få tett bygg oppå plata.

Det er lite igjen av den sørlige delen av skolebygget.

- Elementene er allerede under produksjon i elementhallen vår, så det tar bare ei uke fra plata er ferdig til vi har bygg under tak, sier Flå.

På det siste informasjonsmøtet på Bergmannskroa om prosjektet, kom det rundt 15 personer. Flå er godt fornøyd med interessen – altså hovedsakelig fra lokalbefolkning i voksen alder på utkikk etter en enklere boform.

- Nå har vi organisert prosjektet som borettslag. Vi vurderte i starten om det skulle være selveierleiligheter, men har landet på borettslag fordi det er lettere for alle å få til finansiering. Det blir 50 prosent innskudd og 50 prosent fellesgjeld, og det er TOBB som administrerer borettslaget, sier Flå, og understreker at det ikke er forkjøpsrettsordning av den grunn.

Ferdig neste vår

Neste vår skal byggetrinn én være innflyttingsklart.

Her forsvinner en del av skolebygget på Løkken.

- Til 17. mai 2019 vil jeg tro vi skal ha hus ferdig, sier Flå.

Deretter trenger det ikke nødvendigvis å være fire kjøpere på plass for å starte bygginga av neste firemannsbolig. Leilighetene er gjerne lettere å selge når de er ferdige og kan vises fram.