Ungdommene fra 4H som onsdag gjorde en kjempeviktig jobb for miljøet og dyrene, var seg meget bevisst sin oppgave.

– Det er dårlig gjort å slenge fra seg søppel. Skulle tro de ikke brydde seg, kommenterte Pia Margrethe Naas.

Til sammen 15 personer, med stort og smått, gjorde en hederlig innsats i Buvikfjæra onsdag kveld.

Variert fangst

– Vi har plukket søppel i strandsonen mellom Mølla og Brekka, og over to timer ble det flere søppelsekker, en sykkel og en symaskin, sier Eva Christin Lund fra Viggja.

Hun forteller at ingen av ungene klager, alle har godt humør og forståelse for hvorfor de gjør det.

– Dette er skikkelig knall. Det er artig å samle søppel, sier Isak fra Buvika.

Etter en prat og noen bilder kommer spørsmålet om de kan rydde videre. Det er et imponerende engasjement fra ungdommene.

– Dette er bra for naturen, sier Nathalie Asphaug.

– Ja, for det er ikke noe koselig at det ser ut sånn, svarer Rita M. Grønli.

Blir ikke siste gang

Lund fra Gaupa 4H og Hege Asphaug fra Buvik 4H, er begge klubbrådgivere. Lund og Asphaug er stolte over ungenes engasjement og arbeidsvilje. Nå er planen at klubbene skal gjøre en del sammen fremover, og mye av det er for miljøet.

– I forbindelse med årsmøtet stakk Hege og jeg hodene våre sammen og fant ut at vi skulle ha en «strandryddedag». Det vil si, vi har bestemt oss for å ha to, for vi skal gjøre det samme på Viggja som vi nå gjør i Buvika, smiler Lund, og tilføyer at det er første gang de arrangerer en ryddedugnad.

– Vi kommer til Viggja først i mai. Da skal de to 4H-klubbene først rydde og deretter sove under åpen himmel, smiler Asphaug.

Før dugnaden tok de kontakt med «Hold Norge rent» som umiddelbart sendte både hansker, sekker og informasjon. De to klubbrådgiverne oppfordrer nå andre 4H-klubber til å gjøre det samme.