Utviklingen til Orkanger badmintonklubb har skutt i været de siste årene. Ikke bare har klubben økt betraktelig i antall utøvere, men nå er de også blant landets beste til å arrangere turneringer. Det er ikke mer enn tre år siden de arrangerte klubbhistoriens aller første turnering. I år blir Orklacupen landets største turnering med hele 230 spillere som skal spille 509 kamper fordelt på 15 badmintonbaner inne i Orklahallen.

- Vi har sjekket om det stemmer og i år skal vi faktisk arrangere landets største turnering i badminton, sier leder Erik Winger.

God markedsføring

Leder Erik Winger og nestleder Jan Aage Nyborg har brukt mye tid og energi på å markedsføre klubben og det de driver med. Winger mener det er mye av nøkkelen til at de nå lykkes.

- Vi markedsfører klubben godt når vi er rundt på andre turneringer. Vi har klart å spre idretten lokalt og fått i gang barnetreninger med en landslagsspiller som trener. Det er mange momenter som gjør at vi blir snakket om, men jeg vil hevde at vi har gjort det ganske bra på markedsføringsbiten, sier Winger.

Får veteran-NM

Duoen Winger og Nyborg var tidligere denne sesongen på veteran-NM. I tillegg til å delta, så ble det jobbet mye med å få veteran-NM til Orklahallen. I konkurranse med store klubber som Sandefjord og Namdal stakk Orkanger badmintonklubb av med seieren da det skulle stemmes over. Dermed blir veteran-NM arrangert i Orklahallen i februar neste år.

- Det var veldig artig. Vi løp rundt med foilere og drev en del lobbyvirksomhet for å skaffe oss stemmer. Det var veldig artig at vi fikk med såpass mange på laget. Det er første gang vi arrangerer et slikt type arrangement her i Orkdal, sier Winger.

Mye dugnad

I helgas turnering har badmintonklubben også slått rekorden for antall deltakere fra egen klubb i en turnering. I fjor deltok 35 på Orklacupen, men i år er antallet steget til 40. En såpass stor turnering krever mye frivillighet til å få til og det er det nok av i klubben, skal en tro Winger.

- Vi har en fantastisk dugnadsgjeng i klubben. Spesielt de som driver med innkjøp og har ansvaret for kjøkken. Der har vi vår egen lille Knykengjeng. I tillegg til spillere som også bidrar, så har vi 25–30 voksne som hjelper til med gjennomføringen. Vi har leid inn hjelp i sekretariatet fra Trondheim slik at vi skal ha kontroll når det er såpass mange kamper som skal gjennomføres, sier Winger.

Det er i hvert fall liten tvil om at det kommer til å være full aktivitet i Orklahallen fra morgen til kveld denne helgen.

Nestleder Jan Aage Nyborg og leder Erik Andreas Winger har jobbet mye med markedsføringen av klubben som gjør at de nå kan arrangere Norges største badmintonturnering. Foto: OLA MARIUS RISE