Langs sjøkanten mellom tunnelen på gamle fylkesvei 800, mellom Buvika og Børsa, til litt forbi Børsa kirke, brukte Sørgård ikke mer enn en halv time på å fylle en handlepose med søppel.

– Jeg skjønner ikke at det skal være så vanskelig å plukke opp søppel etter seg, sier hun til Avisa Sør-Trøndelag.

Fiskesøppel

Blant søppelet var blant annet liner og angler etter fiskere, tomme brusflasker og engangsgriller, for å nevne noe.

– Det flyter søppel overalt. Er dette medaljens bakside av fiskelykke?, spør hun retorisk.

Hun forteller at det er mange fiskeplasser langs sjøkanten som bærer preg av «besøk». Og egen innsats til tross, det er fortsatt behov for mer frivillig innsats.

– Dessverre var posen min full av søppel denne gangen. Jeg oppfordrer andre folk til å ta med seg en pose og plukke litt neste gang dere går på vandring.

På en halv time fylte turgåer Evy Johanne Sørgård en handlepose med søppel.

– Søppelet flyter

Men det er ikke bare på fiskeplassene langs gamle fylkesvei 800 at søppelet flyter.

– Det er tragiske greier; jeg blir så oppgitt over folk. Det ser ikke ut til at budskapet om forsøpling når inn til folk. Bare det å finne nye tomme drikkebokser hver dag sier jo litt.

– Mye av søpla har nok ligget der lenge, mens annet er ganske nytt, sier Sørgård.

Viktig tema

Andréas Askim-Ringen har vært enhetsleder for drift i Skaun kommune siden 1. mars 2018. Han mener at Sørgård tar opp et viktig spørsmål.

– Det er dessverre noen som forsøpler, og så er det først nå det kommer frem det som folk har kastet fra seg om vinteren. Det gjør at det vises veldig godt nå. Vi har et apparat som har faste rutiner på våren når det komme til vårrengjøring av alt av kommunal vei og eiendommer, sier han til ST.

– Vi setter pris på at tipset kommer. Om det er et problem, det vet jeg ikke, men det er noe vi må se nærmere på. Jeg fikk et tips om at Klæbu kommune har satt opp søppelbøtter i sentrum, som har vært med på å forebygge forsøpling. Kanskje er det noe våre politikere også kan diskutere, sånn at folk slipper å ta med hundeposer og annet avfall helt opp til rådhuset?