Fylkeskommunen har beordret vegvesenet om å etablere en god dialog med berørte parter når restarbeidet på Forve bru skal gjennomføres.

- Vi har gitt vegvesenet tydelig beskjed: Kommunikajson er viktig, sier Karin Bjørkhaug, nåværende nestleder i hovedutvalg for transport og leder i trafikksikkerhetsutvalget i Trøndelag fylke.

- Nesten verre nå enn da vi startet arbeidet

Som kjent ble Forve bru på Fannrem stengt 2. oktober i fjor, for omfattende oppgradering. Først 30. november ble det åpnet for biltrafikk igjen. Men fortsatt mangler membran og et topplag med asfalt.

Verre enn før

Planen har hele tida vært å få gjort dette i vår. Men vinterens slitasje på brudekket, medfører nok til at arbeidet blir mer omfattende enn først skissert. Armeringsjern stikker «opp i dagen» på mange plasser på brua. Kort og godt er selve brudekket verre nå enn før oppgraderingsarbeidet startet.

Støtteaksjon for Fannrem

Vegvesenet vet foreløpig ikke når det gjenstående arbeidet på Forve bru starter. Og omfanget av arbeidet er også uklart.

Ifølge Bjørkhaug i fylkeskommunen (eier veien) er det bestilt materialprøver av betongen etter det som har skjedd i vinter. Og det diskuteres nå internt i vegvesenet hva som må gjøres.

Over 20 steder på Forve bru stikker armeringsjern opp i dagen.

Holder det med ei uke?

- Jeg har fått tilbakemelding om at arbeidet vil ta mer enn ei helg. Så brua blir nok stengt opptil ei uke, sier hun.

- Men når vil det skje?

- Det er foreløpig uklart. Det vil nok ikke skje i løpet av de første ukene, men mer sannsynlig ut på våren eller tidlig sommer, sier hun.

- Som å legge ned Fannrem

Men: Når det skal legges membran på brudekket, må dette herdes en stund før man asfalterer. Og før alt dette skal det gjøres en del betongarbeid. Da er spørsmålet om ei uke stenging holder?

God dialog

- Vi har bedt vegvesenet inngå god dialog med berørte parter (næringsliv, kommune, befolkning). Sist var det julehandelen som ble rammet. Nå nærmer vi oss ferietrafikken, advarer Bjørkhaug, og gjentar viktigheten av at de som rammes blir hørt før vegvesenet avgjør når arbeidet skal gjøres.

Vegvesenet har uttalt til ST at de kommer med informasjon så snart de har noe konkret. Like etter påske var representanter på befaring på brua.

Det er den samme entreprenøren som jobbet der i høst som skal sluttføre arbeidet på Fannrem.

- Opprinnelig skulle arbeidet starte 16. april. Men det er utsatt, sa Andreas Enger, byggeleder i Statens vegvesen, til ST i begynnelsen av april.